Μάντεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, που μπορούσε να μαντέψει το νικητή των αγώνων της Γερμανίας. Μάντεψε επίσης το νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Εuro 2008, όπου τελικά προέβλεψε σωστά τους 11 από  τους 13 αγώνες. Συνήθως, είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν τροφή με τις εθνικές σημαίες των ομάδων κάθε αγώνα . Δυστυχώς, πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ, όμως, δεν ήταν ο μόνος. Ακόμη και ο Χάρρυ, το κροκοδειλάκι, μάντεψε το νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο συνεχόμενων ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, δεν απέκτησε ποτέ τη γοητεία του χταποδιού των Γερμανών. Ούτε και ο Μάνι τα πήγε καλύτερα, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη ο οποίος  προέβλεψε μεν όλους τους προημιτελικούς και ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010,  αλλά δεν κατάφερε να μαντέψει το νικητή μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας στον τελικό.

Μετά την πρόωρη αποχώρηση του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για τη διαδοχή του. Στη διάρκεια του Euro του 2012,  τρία ζώα έπαιξαν αυτό το παιχνίδι: Η Σίτα, ένας ελέφαντας από την Ινδία που ζει σε ζωολογικό κήπο της Κρακοβίας, στην Πολωνία. Ο Φρεντ, η νυφίτσα από την Ουκρανία, που μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και τέλος, ο χοίρος - μάντης από την Ουκρανία, Φάντικ, που κατάφερε να προβλέψει σωστά 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιο από αυτά τα ζώα θα πάρει τη θέση του Πολ, του χταποδιού, στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που πήρε την ευλογία από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, και τώρα είναι διάσημος πρωταγωνιστής της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης; 'Η μήπως θα είναι η Νέλι, η γερμανίδα ελεφαντίνα που έχει προβλέψει μέχρι σήμερα σωστά τα αποτελέσματα σε 30 από τους 33 αγώνες; Και φυσικά, μην υποτιμάτε τις μεταφυσικές ικανότητες του μικρού πάντα που υποστηρίζεται από τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας.

Ο ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (που στα Ιταλικά σημαίνει "αγάπη" ) θα κάνει την πρόβλεψή του, επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία  ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές, κλωτσώντας μια μπάλα σε ένα από τα τέρματα με τις σημαίες των αγωνιζόμενων χωρών να έχουν τοποθετηθεί μπροστά απ' αυτά. Αντ' αυτού, το μικρό πάντα, θα μαντέψει κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων το αποτέλεσμα, επιλέγοντας τροφή από κουτιά  με τις σημαίες των χωρών και κατά τη διάρκεια των φάσεων νοκ-άουτ, σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο, όπου θα ανεμίζει μία σημαία.

Εσείς έχετε κατοικίδιο;
Θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιο τρόπο;
Αφήστε το να δοκιμάσει!

by Mariangela Alexaki

7 Votes
#415 of #1440 in the World
#13 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge