Oracolele Campionatului Mondial

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai aduceți aminte de caracatița Paul? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, fiind capabil să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de echipa Germaniei. El a ghicit, de asemenea, câștigătorul finalei. Cariera sa a început la Campionatul European din 2008, când a prezis corect rezultatele a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu hrană, fiecare având steagul național aparținând echipelor concurente. Din păcate, el a murit în la sfârșitul anului 2010.

Dar Paul nu era singurul oracol. Până și crocodilul Harry a ghicit câștigătorul Campionatului Mondial din 2010. În plus, acesta a fost capabil să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Totuși, Harry nu a avut niciodată farmecul caracatiței germane. Și nici Mani nu s-a descurcat mai bine, papagalul din Singapore care a ghicit rezultatele din sferturile și semifinalele Campionatului Mondial din 2010, deoarece nu a reușit să ghicească cine urma să fie căștigătorul din finală: Spania sau Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul, a fost o concurență acerbă în rândul pretendenților la titlul acestuia. La Campionatul European din 2012, trei animale au jucat acest rol: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet din Ucraina, care e capabil să prezică corect 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatiței Paul la următorul Campionat Mondial? Va fi, oare, papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, care a devenit o vedetă a televiziunii publice naționale italiene? Sau Nelly, elefantul german care a prezis corect până în prezent rezultatele a 30 din 33  de meciuri? Și, desigur, să nu subestimăm puterile paranormale ale puiului panda care este susținut de presa de stat chineză.

Papagalul italian numit Amore („dragoste” în italiană), va prezice alegând steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să desemneze echipa învingătoare trăgând un șut într-una din porțile marcate cu steagul țărilor competitoare. În schimb, puiul panda va prezice rezultatul în timpul meciurilor pe grupe alegâng mâncare din cutiile marcate cu steaguri, iar  în timpul meciurilor eliminatorii cățărându-se într-unul dintre copacii care arborează steagul preferat.

Aveți un animal de companie?
Credeți că s-ar descurca mai bine? Cum anume?
Lăsați-l să încerce!

by Petronela Teodorescu

3 Votes
#620 of #1440 in the World
#18 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge