Oraklene i VM

Translated into Norwegian Bokmål (Original version)


Husker du blekkspruten Paul? Han var stjernen i VM 2010, og han hadde evnen til å gjette vinneren av Tysklands kamper. Han gjettet også vinneren av finalen. Karrièren hans startet under Euro 2008, hvor vi så han spå 11 av 13 rette kamper. Han pleide å velge mellom to bokser mat, der hver boks inneholdt mat med flagget til hvert deltagende lag i hver kamp. Han døde dessverre i slutten av 2010.

Paul var ikke alene. Selv krokodillen Harry gjettet vinneren av VM i 2010. Han var også i stand til å forutsi to valgresultater på rad i det australske parlamentvalget. Men han hadde nok aldri den samme appellen som den tyske blekkspruten. Mani, en papegøye fra Singapore, gjorde det ikke særlig bedre. Mani gjettet alle kvartfinalene og semifinalene i VM i 2010, men han klarte ikke gjette hvem som ville stikke av med seieren mellom Spania og Nederland i finalen.

Det vært stor konkurranse over hvem som skal ta over tronen etter at Paul sa farvel så altfor tidlig. Det var tre dyr som spilte dette spillet under Euro 2012: Citta, en indisk elefant som bor i en dyrehage i Krakow, Polen. Fred, den ukrainske ilderen som kan følges på Twitter. Og Funtik, det ukrainske svinet som kan forutse to av tre kamper med sine spådommer.

Hvem vil ta plassen til blekkspruten Paul under neste VM? Vil det bli papegøyen som ble velsignet av pave Francis på Petersplassen, og som nå er stjerne for den italienske nasjonale allmennkringkasteren? Eller vil det bli Nelly, den tyske elefanten som til dags dato har spådd 30 av 33 korrekte kamper? Og, vi må selvfølgelig ikke undervurdere de psykiske kreftene til pandaungen som støttes av de kinesiske statlige mediene.

Den italienske papegøyen Amore (italiensk for kjærlighet), vil gi sin spådom ved å velge flagget til det vinnende laget på en miniatyr-fotballbane. Nelly foretrekker å spå vinnere ved å sparke en ball inn i ett av målene, der flaggene til de konkurrerende landene er plassert foran hvert mål. Pandaungen vil i stedet gjette utfallet av kampene ved å plukke mat fra bokser merket med flagg under gruppespillet, og ved å klatre et tre med et oppheist flagg under utslagsrundene.

Har du et kjæledyr?
Tror du han eller hun kan gjøre det bedre? Hvordan?
La oss gi dem en sjanse!

by Espen Steenberg

18 Votes
#252 of #1440 in the World
#1 of #2 for Norwegian Bokmål


Espen Steenberg's website

Go to the ranking page for Norwegian Bokmål

Can you translate better?

Join the challenge