Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai aduceți aminte de caracatița Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, fiind în stare să ghicească câștigătorul meciurilor Germaniei. El a ghicit deasemenea și câștigătorul finalei. Și-a început cariera cu Campionatul European din 2008, unde a reușit să prezică corect rezultatele a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă dintre două cutii cu mâncare, fiecare având steagul național al echipei participante la meci. A murit, din păcate, la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul. Până și crocodilul Harry a ghicit câștigătoarea Cupei Mondiale din 2010. Mai mult decât atât, el a putut să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea, el nu a fost niciodată la fel de îndrăgit precum caracatița germană. Nici Mani, un papagal din Singapore, care a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, nu a avut mai mult succes, căci nu a reușit să ghicească  cine va câștiga finala dintre Spania și Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul încoace există o concurență acerbă pentru coroană. Trei animale au participat în această competiție pe parcursul campionatului european din 2012: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul domestic ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet din Ucraina, capabil sa prezică  corect 2 meciuri din 3 .

Cine va înlocui caracatița Paul la următoarea Cupă Mondială? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, momentan vedetă a televiziunii naționale din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german, care până acum a prezis corect rezultatele a 30 de meciuri din 33? Și bineînțeles că nu trebuie subestimate puterile supranaturale ale puiului de urs panda care este susținut de mass-media chineză.

Papagalul italian numit Amore („dragoste” din italiană), va prezice, alegând steagul echipei câștigătoare pe un mini teren de fotbal. Nelly preferă să prezică  învingătorii trăgând un șut într-una dintre porțile țărilor participante cu steagul fiecăreia așezat în față. În schimb, puiul de panda va prezice rezultatul meciurilor alegând mâncare din cutiile marcate cu steaguri în timpul meciurilor din grupe, iar pentru cele din faza eliminatorie, cățărându-se  într-un copac, arborând steagul țării respective.

Ai un animal de companie?
Oare el sau ea s-ar descurca mai bine ? Cum anume?
Lasă-i să încerce!

by Patricia Taranu

7 Votes
#414 of #1440 in the World
#11 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge