Prognoze za Svetsko prvenstvo

Translated into Serbian Latin (Original version)


Da li se sećate hobotnice Pola? On je bio zvezda Svetskog prvenstva 2010. godine jer je mogao da pogodi pobednika u utakmicama sa reprezentacijom Nemačke. Pogodio je čak i pobednika finala. Svoju karijeru je otpočeo na Evropskom prvenstvu 2008. godine, kada je tačno predvideo rezultate za 11 od ukupno 13 utakmica. Birao je jednu od dve kutije sa hranom na kojima su bile državne zastave svih timova koji su učestvovali u utakmicama. Nažalost, umro je krajem 2010. godine.

Pol nije bio jedini. Čak je i krokodil Hari pogodio pobednika Svetskog kupa 2010. godine. Uspeo je čak i da predvidi rezultate državnih izbora u Australiji dva puta zaredom. Međutim, on nikada nije bio popularan kao nemačka hobotnica. Bolje nije prošao ni Mani, papagaj iz Singapura koji je pogodio rezultate svih utakmica četvrtfinala i polufinala Svetskog prvenstva 2010. godine, jer nije uspеo da pogodi da li će u finalu pobediti Španija ili Holandija.

Nakon Polove prerane smrti, vodi se žestoka borba oko toga ko će preuzeti njegov tron. Tokom Evropskog prvenstva 2012. godine, tri životinje su učestvovale u toj trci: Ćita, indijski slon koji živi u zoološkom vrtu u Krakovu, u Poljskoj. Fred, ukrajinska lasica koju možete da pratite na društvenoj mreži Twitter. I Funtik, vidovita svinja iz Ukrajine koja može tačno da predvidi pobednika u 2 od 3 utakmice.

Ko će zauzeti mesto hobotnice Pola tokom sledećeg Svetskog prvenstva? Da li će to biti papagaj kojeg je blagoslovio papa Franja na Trgu Svetog Petra i koji je trenutno zvezda italijanske nacionalne državne televizije? Ili će to biti Neli, nemačka slonica koja je do sada tačno predvidela rezultate za 30 od 33 utakmice? I naravno, ne treba potcenjivati vidovnjačke moći mladunčeta pande za koje navijaju kineski državni mediji.

Italijanski papagaj Amore (italijanska reč za ljubav) predviđa biranjem zastave pobedničkog tima na minijaturnom fudbalskom terenu. Neli više voli da predviđa pobednika šutiranjem lopte u jedan od golova sa  državnim zastavama ekipa koje se takmiče postavljenim ispred njih. Dok će mladunče pande će ishode utakmica pogađati biranjem hrane iz kutija označenih zastavama dok budu trajale kvalifikacije po grupama i penjanjem na drvo na kome se nalazi zastava koja se vijori tokom kola ispadanja.

Imate li kućnog ljubimca?
Da li bi on bio bolji u tome? Kako bi to radio?
Neka pokušaju!

by AlinaReyes

4 Votes
#551 of #1440 in the World
#3 of #9 for Serbian LatinGo to the ranking page for Serbian Latin

Can you translate better?

Join the challenge