Οι Μάντεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, αφού μπόρεσε να προβλέψει το νικητή στους αγώνες της Γερμανίας. Προέβλεψε επίσης το νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2008, όπου κατάφερε να προβλέψει σωστά τους 11 από τους 13 αγώνες. Συνήθιζε να επιλέγει ανάμεσα σε δύο κουτιά, τα οποία περιείχαν φαγητό και στα οποία είχαν τοποθετηθεί οι εθνικές σημαίες των εκάστοτε ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα  . Δυστυχώς, πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ, δεν ήταν μόνος. Μέχρι και ο Χάρι ο Κροκόδειλος προέβλεψε το νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επιπλέον, ήταν σε θέση να προβλέψει δύο διαδοχικά αποτελέσματα ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, ο Χάρι δεν είχε ποτέ την απήχηση που είχε το γερμανικό χταπόδι. Μα ούτε και ο Μάνι, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη τα πήγε καλύτερα, αφού - παρόλο που προέβλεψε όλους τους προημιτελικούς και ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 - δεν κατάφερε να μαντέψει το νικητή του τελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, δημιουργήθηκε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους επίδοξους διαδόχους του. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012,  τρία ζώα-μάντεις έλαβαν μέρος στο παιχνίδι: Η Τσίτα, ένας ελέφαντας από την Ινδία, που ζει σε ένα ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, το κουνάβι από την Ουκρανία, το οποίο μπορείτε  να ακολουθήσετε στο Twitter! Και τέλος, o Φάντικ από την Ουκρανία, ο χοίρος - προφήτης, ο οποίος κατάφερε να προβλέψει 2 στους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που ευλόγησε ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είναι τώρα αστέρι της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης; 'Η θα είναι η Νέλλυ, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που έχει προβλέψει με επιτυχία 30 στους 33 αγώνες μέχρι σήμερα; Και φυσικά, μην υποτιμάτε τις ικανότητες του μικρού πάντα - μέντιουμ, το οποίο υποστηρίζουν θερμά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (που σημαίνει "αγάπη" στα ιταλικά) θα κάνει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Νέλλυ προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας μία μπάλα μέσα σε ένα από τα δύο τέρματα, στα οποία μπροστά έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες των αγωνιζόμενων χωρών. Το νεαρό πάντα, με τη σειρά του, θα προβλέψει την έκβαση των αγώνων των ομίλων επιλέγοντας φαγητό μέσα από κουτιά τα οποία φέρουν τις σημαίες των χωρών ενώ στους τελικούς θα ανέβει σε ένα δέντρο στο οποίο θα ανεμίζει μια σημαία.

Εσείς έχετε κάποιο κατοικίδιο;
Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Αφήστε το να προσπαθήσει λοιπόν!

by Anastasia

1 Votes
#825 of #1440 in the World
#19 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge