VM-orakel

Translated into Swedish (Original version)


Kommer du ihåg bläckfisken Paul? Han var den stora stjärnan under fotbolls-VM 2010 och lyckades gissa vinnaren i Tysklands matcher. Han gissade också vinnaren av finalen. Hans karriär satte i gång under EM 2008, där han lyckades förutsäga vinnaren i 11 av 13 matcher. Han bruckade välja mellan två lådor med mat som var märkta med den respektive nationsflagga för de inblandade lagen i varje match. Tyvärr dog han i slutet av 2010.

Paul var inte den ende. Även krokodilen Harry gissade vinnaren i VM 2010. Dessutom lyckades han förutsäga valresultaten i federala Australien två gånger i rad. Trots detta var han aldrig lika populär som den tyska bläckfisken. Inte heller lyckades Mani bättre. Papegojan från Singapore, som gissade alla kvarts- och semifinaler under VM 2010, misslyckades nämligen med att förutse vem som skulle ha vunnit i finalen mellan Spanien och Nederländerna.

Efter Pauls för tidiga bortgång har konkurrensen varit stor om vem som kommer att överta kronan. Under EM 2012 var det tre djur med i detta spel: Citta, en indisk elefant från en djurpark i Krakow, Polen. Fred, den ukrainska illern som kan följas på Twitter. Och Funtik, den ukrainska spågrisen, som kunde förutspå det korrekta resultatet i två av tre matcher.

Vem kommer att ta över bläckfisken Pauls plats under nästa VM? Kommer det att vara papegojan som välsignats av påven Franciskus på Petersplatsen, numera en stjärna i de offentliga italienska radio och TV kanaler? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten, som hittills har förutspått korrekt 30 av 33 matcher? Och man ska naturligtvis inte underskatta de psykiska krafterna hos pandaungen som stöds av de kinesiska statliga medier.

Den italienska papegojan som heter Amore (kärlek på italienska) kommer att avge sin förutsägelse genom att välja det vinnande lagets flagga på en miniatyrfotbollsplan. Nelly föredrar att förutse vinnaren genom att sparka en boll i något av näten som bär de tävlande ländernas flaggor framför. Pandaungen kommer istället att gissa matchresultat genom att välja mat från lådor märkta med flaggor under gruppspelet och genom att klättra upp i ett träd och hissa en flagga, under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle han eller hon göra ett bättre jobb? Hur?
Ge det en chans!

by Claudia

934 Votes
#19 of #1440 in the World
#1 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge