Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Iti mai aduci aminte de caracatita Paul? El a fost vedeta a Cupei Mondiale din 2010, fiind capabil sa ghicească câștigătorul meciurilor cu Germania. El a ghicit, de asemenea, și câștigătoarea finalei. Si-a început cariera cu Campionatul European din 2008, continuând să prezică corect rezultatele a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă dintre două cutii cu mâncare, fiecare având steagul național al echipei participante la meci. A murit, din păcate, la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singur. Până și crocodilul Harry  a ghicit câștigătoarea Cupei Mondiale din 2010. Mai mult decât atât, el a putut să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea, el nu a fost niciodată la fel de îndrăgit precum caracatița germana. Nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, nu a avut mai mult succes, căci nu a reușit să ghicească  cine va câștiga finala dintre Spania și Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul încoace exista  o concurență acerbă pentru coroană. Trei animale au jucat acest joc pe parcursul campionatului european din 2012: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet din Ucraina capabil sa prezică  corect 2 meciuri din 3 .

Cine îl va înlocui pe Paul la următoarea Cupă Mondială? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, devenit momentan vedetă a televiziunii nationale din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german care până acum a prezis corect rezultatele a 30 de meciuri din 33? Și bineînțeles că nu trebuie subestimate puterile supranaturale ale puiului de urs panda care este susținut de mass-media chineză.

Papagalul italian numit Amore („dragoste” în italiană), va prezice alegând steagul echipei câștigătoare pe un mini teren de fotbal. Nelly preferă să prezică  învingătorii tragand un sut într-una din porțile țărilor participante cu steagul fiecăreia aașezat în față. În schimb, puiul de panda va prezice rezultatul meciurilor alegând mâncare din cutiile marcate cu steaguri in timpul meciurilor din grupe, iar pentru cele din faza eliminatorie, cățărându-se  într-unul dintre copacii in care flutură steagul țării respective.

Ai un animal de companie?
Oare el sau ea s-ar descurca mai bine ? Cum?
Dă-i o șansă!

by Ioana

5 Votes
#477 of #1440 in the World
#14 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge