Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Iti mai aduci aminte de caracatita Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, pentru că a ghicit câștigătorii meciurilor Germaniei. El a ghicit, de asemenea, și câștigătoarea finalei. Si-a început cariera odata cu Campionatul European din 2008, când a prezis  corect rezultatele a 11 meciuri din 13. Alegea, de obicei, una din cele două  cutii cu mancare, fiecare avand cate un steag apartinand echipelor care jucau meciul. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul. Chiar si Harry crocodilul a ghicit câștigătoarea Cupei Mondiale 2010. Pe langa acestea, el a fost capabil sa prezică doua rezultate consecutive ale Alegerilor Federale Australiene. Cu toate acestea, niciodata nu a fost indragit precum caracatița germana. Si nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, nu a avut mai mult succes, pentru ca nu a reușit să ghicească  cine va fi căștigătorul în finala dintre Spania și Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul, exista  o concurență acerba între cei care se zbat pentru preluarea coroanei. În timpul Campionatului European din  2012, au existat trei animale care au participat la acest joc: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care are pagină pe Twitter. Și Funtik, porcul profet din Ucraina, care e capabil sa prezică  corect 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatitei Paul la următoarea Cupă Mondială? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, in momentul de față devenit vedetă a televiziunii publice nationale italiene? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  de meciuri până în momentul de față? Și, desigur, să nu subestimam puterile psihice ale puiului de urs panda care este susținut de presa de stat chineză.

Papagalul italian numit Amore („dragoste” în italiană), va prezice alegând steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică  învingătorii tragand un sut într-una din porțile cu steagul țării competitoare asezat in fata acestora. În schimb, puiul de panda va prezice rezultatul meciurilor alegând mâncare din cutiile marcate cu steaguri in timpul meciurilor din grupe, iar pentru cele din faza eliminatorie, cățărându-se  într-unul dintre copacii in care flutură steagul țării respective.

Dumneavoastră aveți un animal de companie?
Oare el sau ea s-ar descurca mai bine ? Cum anume?
Lasați-l/o să încerce!

by Iuliana Andrei

1 Votes
#816 of #1440 in the World
#22 of #34 for Romanian


Iuliana Andrei's website

Go to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge