Oracolele Campionatului Mondial

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai aduceți aminte de caracatița Paul? A fost vedeta Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, fiind capabil să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de echipa Germaniei. Paul a ghicit, de asemenea, și câștigătorul finalei. Și-a început cariera odată cu începerea Campionatului European din 2008, când a prezis corect rezultatele a 11 meciuri din 13. De obicei, alegea între două cutii cu mâncare, fiecare având câte un steagul național aparținând echipelor reprezentante. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu era singurul. Până și crocodilul Harry a ghicit câștigătorul Campionatului Mondial din 2010. Pe lângă acestea, acesta a fost capabil să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea, niciodată nu a avut farmecul caracatiței germane. Și nici Mani nu era mai presus, un papagal din Singapore care a ghicit rezultatele din sferturile și semifinalele Campionatului Mondial din 2010, deoarece nu reușise să ghicească cine urma să fie căștigătorul din finală: Spania sau Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul, exista o concurență acerbă în rândul celor care pretindeau la coroană. În timpul Campionatului European din 2012, trei animale care au jucat acest rol: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care apoate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul profet din Ucraina, care e capabil să prezică corect 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul caracatiței Paul la următorul Campionat Mondial? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, care în momentul de față a devenit vedetă a televiziunii publice naționale italiene? Sau Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  de meciuri până în momentul de față? Și, desigur, să nu subestimăm puterile paranormale ale puiului panda care este susținut de presa statului chinez.

Papagalul italian numit Amore („dragoste” în italiană), va alege steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să desemneze echipa învingătoare trăgând un șut într-una din porțile marcate cu steagul țărilor competitoare. În schimb, puiul panda va prezice rezultatul în timpul meciurilor pe grupe alegâng mâncare din cutiile marcate cu steaguri, iar  în timpul meciurilor eliminatorii cățărându-se într-unul dintre copacii care arborează steagul.

Aveți un animal de companie?
S-ar descurca el sau ea mai bine? Cum anume?
Lăsați-i să încerce!

by Angelica Barina Gyemant

161 Votes
#59 of #1440 in the World
#4 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge