Оракулите на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Помните ли октопода Пол ? Той беше звездата на Световното първенство през 2010, защото успя да познае кой ще победи в мачовете на Германия. Той позна също и победителя на финала. Кариерата му започна на Европейското първенство през 2008 и продължи с правилни прогнози за 11 от 13 мача. Той избираше между две кутии с храна, обозначени със знамената на отборите - участници във всеки мач. За жалост, той умря в края на 2010 година.

Пол не беше единствен. Дори Хари Крокодилът позна победителя в Световната купа през 2010 година. Нещо повече, той два пъти поред успя да предскаже резултатите от федералните избори в Австралия. Но въпреки това, той никога не успя да спечели толкова симпатии, колкото германският октопод. Не беше по-добра и съдбата на Мани, сингапурския папагал, който позна всички четвърт- и полуфинали на Световното през 2010, тъй като се провали на финала между Испания и Холандия.

След преждевременната кончина на Пол се разгоря бурна конкуренция кой да наследи короната му. По време на Европейското през 2012, три животни участваха в  тази игра: Сита - индийски слон от зоологическата градина в Краков, Полша. Фред - украинският пор, който може да се проследи в Туитър. И Фунтик - украинското прасе-гадател,  способно да предскаже правилно два от три мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол през следващото Световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад “Свети Петър“, който сега е звезда на италианската национална обществена  радио- и телевизионна компания? Или това ще е Нели - немският слон, който правилно предсказа 30 от 33 футболни резултата до момента? Естествено, не трябва да се подценява проророческата дарба на бебето-панда, предлагано от Китайските държавни медии.

Италианският папагал , наречен Аморе ("любов" на италиански), ще прави предсказанията си като избира флага на отбора победител въху миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите като рита топка към някоя от вратите с флагове на състезаващите се страни отпред. На свой ред, бебето панда ще познава изхода от мачовете в груповата фаза като избира храна от кутии, белязани със знамена, а по време на директните елиминации - като се катери на дърво с развяващ се флаг.

Имате ли домашен любимец?
Дали Вашето животно би се справило по-добре? Как?
Дайте му възможност да опита!

by Gloria Backardjieva

37 Votes
#159 of #1440 in the World
#3 of #13 for BulgarianGo to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge