Prezicătorii Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Iti mai aduci aminte de caracatita Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, fiind in stare sa ghiceasca câștigătorul în meciurile Germaniei. El a ghicit, de asemenea, și câștigătorul finalei. El si-a început cariera cu ocazia Campionatului European din 2008, când a prezis  corect rezultatele a 11 meciuri din 13. Alegea, de obicei, una dintre cele două  cutii cu mancare, fiecare avand cate un steag apartinand echipelor care jucau . Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost unic. Crocodilul Harry a ghicit si el echipa câștigătoare a Cupei Mondiale din 2010. Mai mult decat atat, el a fost capabil sa prezică doua rezultate consecutive ale Alegerile Federale Australiene. Cu toate acestea, el niciodata nu a avut carisma caracatiței din Germania. Pecum nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu a reușit să ghicească cine va fi căștigătoarea dintre Spania și Olanda, în finală.

De la moartea prematură a lui Paul, a început  o concurentă acerba în privinta celui care îi va prelua coroana. În timpul Campionatului European din  2012, au existat trei animale care au jucat acest rol: Citta, un elefant indian  dintr-o grădină zoologică din Cracovia,Polonia. Fred, dihorul ucrainean care are pagina pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean, care e capabil sa prezică  corect 2 din 3 meciuri.

Cine îi va lua locul, oare,  caracatiței Paul,  la următoarea Cupă Mondială? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francis, în Piața Sfântul Petru, vedetă, in momentul de față,  a televiziunii publice italiene? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  de meciuri până în momentul de față? Și, desigur, să nu subestimam puterile psihice ale puiului de panda,  susținut de presa statului chinez.

Papagalul italian,  Amore („dragoste” în italiană), va prezice, alegând steagul echipei câștigătoare  pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică  învingătorii,  trimițând o minge cu piciorul în una dintre porțile cu  steagul țării competitoare asezat in fata sa. În schimb, puiul de panda va ghici rezultatul meciurilor, pentru faza pe grupe,  alegând mâncare din cutiile pe care s-au desenat steaguri  și, pentru cele din faza eliminatorie, cățărându-se  în unul dintre copacii care-si flutură steagul.

Aveți un animal de companie?
Oare s-ar descurca el sau ea mai bine ? Și cum anume?
Lasati-i  sa încerce !

by Corina Burca

6 Votes
#442 of #1440 in the World
#13 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge