Оракулите на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Помните ли Пол Октопода? Той беше звездата на Световното първенство през 2010, защото успяваше да познае кой ще победи в мачовете на Германия. Той, също така, позна кой ще бъде победител на финала. Кариерата му започна на Европейското първенство през 2008 и продължи, познавайки 11 от 13 мача. Той избираше между две кутии, съдържащи храна със знамената на отборите - участници във всеки мач. За нещастие, той умря в края на 2010 година.

Пол не беше единствен. Дори Хари Крокодилът позна победителя в Световната купа през 2010 година. Нещо повече, той два пъти поред успя да предскаже резултатите от федералните избори в Австралия. Но въпреки това, той никога не беше така харесван както германския октопод. Не беше по-добра и съдбата на Мани, сингапурския папагал, който позна всички четвърт- и полуфинали на Световното през 2010, но се провали на финала между Испания и Холандия.

След преждевременната кончина на Пол се разви огромна конкуренция кой да наследи короната му. По време на Европейското през 2012, три животни бяха в играта: Сита - индийски слон от зоологическата градина в Краков, Полша. Фред - украинският пор, който можете да следите в Туитър. И Фунтик - украинското прасе-гадател, което може да предскаже правилно два от три мача.

Кой ще заеме мястото на Пол Октопода през следващото Световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад “Свети Петър“, който сега е символ на италианския национален обществен радио- и телевизионен оператор? Или това ще е Нели - немският слон, който правилно предсказа 30 от 33 футболни резултата до момента? И, разбира се, не подценявайте психичните способности на бебето-панда, подкрепяно от Китайската държавната медия.

Италианският папагал с име Аморе ("любов" на италиански), ще прави предсказанията си като избира флага на отбора победител въху миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите, ритайки топка към някоя от вратите с поставени пред тях флагове на състезаващите се страни. На свой ред, бебето панда ще познава изхода от мачовете в груповата фаза като избира храна от кутии, белязани със знамена, а по време на директните елиминации - катерейки се на дърво с развяващ се флаг.

Вие имате ли домашен любимец?
Дали той или тя биха се справили по-добре? Как?
Дайте им възможност да опитат!

by Vilina Svetoslavova

9 Votes
#364 of #1440 in the World
#5 of #13 for Bulgarian


Vilina Svetoslavova's website

Go to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge