Ясновидци за Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Помните ли октопода Пол? Той беше звездата на Световното първенство през 2010 година, защото успяваше да познае кой ще победи в мачовете на Германия. Той позна и кой ще победи на финалите. Кариерата му започна на Европейското  през 2008-ма, когато го видяхме да предсказва правилно единадесет от тринадесет мача. За всеки мач той избираше между две кутии храна с националните флагове на отборите участници. За нещастие, той умря в края на 2010 година.

Пол не беше единствен. Крокодилът Хари също позна победителя в Световната купа през 2010-та. Нещо повече, той два пъти поред успя да предскаже резултатите от федералните избори в Австралия. Но въпреки това, той никога не беше така харесван както октопода от Германия. Не беше по-добра и съдбата на сингапурския папагал Мани, който позна всички четвърт- и полуфинали на Световното през 2010 година, но не позна дали Испания или Холандия ще спечели на финала.

След преждевременната кончина на Пол се развихри страхотна битка за това, кой да наследи короната му. По време на Европейското 2012-та  три животни бяха в играта: Сита - индийски слон от зоологическата градина в Краков, Полша, Фред - украинският пор, когото можете да следите в Туитър, и Фунтик - украинското прасе-гадател, което може да предскаже правилно два от три мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол през следващото Световно първенство? Дали това ще бъде папагалът -сега звезда на Италианската национална телевизия, благословен от папа Франциск на площад “Свети Петър“, или Нели - немският слон, който правилно предсказа тридесет от тридесет и три футболни резултата до момента? И, разбира се, не подценявайте психичните способности на бебето-панда, подкрепяно от  държавната медия на Китай.

Италианският папагал с име Аморе ("любов" на италиански), ще прави предсказанията си като избира флага на отбора победител въху миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите като рита топката към някоя от вратите, пред които са поставени флаговете на състезаващите се страни. На свой ред, бебето панда ще познава изхода от мачовете в груповата фаза като избира храна от кутии, белязани със знамена, а по време на директните елиминации ще се катери на дърво, на което се развява флаг.

Имате ли домашен любимец?
Дали той или тя биха  се справили по-добре? Как?
Дайте им възможност да опитат!

by Galya Baeva

5 Votes
#474 of #1440 in the World
#8 of #13 for BulgarianGo to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge