Predviđanja pobjednika Svjetskog prvenstva

Translated into Croatian (Original version)


Hobotnice, sjećate li se Paul-a? Bio je zvijezda Svjetskog prvenstva 2010; mogao je pogoditi pobjednika nogometnih utakmica s Njemačkom. Također je pogodio pobjednika u finalu. Karijeru je započeo na Euro-u 2008, kada je točno prognozirao rezultate  11 od 13 utakmica. Birao je između dvije kutije s hranom obilježene nacionalnim zastavama momčadi koje su igrale utakmicu. Nažalost, umro je koncem 2010. godine.

Paul nije bio sam. Čak je i krokodil Harry točno predvidio pobjednika Svjetskog prvenstva 2010. Štoviše, bio je u stanju predvidjeti i dva uzastopna rezultata australskih saveznih izbora. No ipak, nikada nije uživao popularnost koju je stekla njemačka hobotnica. Ni Mani, papagaj iz Singapura koji je točno predvidio sve pobjednike četvrt finala i polufinala Svjetskog prvenstva 2010. godine, nije prošao bolje jer nije pogodio pobjednika finala u utakmici između Španjolske i Nizozemske.

Od Paulovog odlaska u nezgodno vrijeme, veliko je natjecanje tko će preuzeti njegovu krunu. Tijekom Eura 2012. tri životinje su se natjecale u ovoj igri: Citta, indijski slon iz zoološkog vrta u Krakovu u Poljskoj. Fred, ukrajinski tvor, kojeg se može pratiti na Twitteru. I Funtik, ukrajinska vidovita svinja, koja može točno predvidjeti čak dvije od  tri utakmice.

Tko će zamijeniti hobotnicu Paula tijekom sljedećeg Svjetskog prvenstva? Hoće li to biti papagaj kojeg je blagoslovio papa Franjo na Trgu Svetog Petra, danas zvijezda talijanske nacionalne televizije? Ili će to biti Nelly, njemačka slonica, koja je do sada točno predvidjela 30 od ukupno 33 utakmice? I, naravno, ne smijemo podcijeniti vidovitost mladunčeta pande kojeg podržavaju kineski državni mediji.

Talijanska papiga Amore (na talijanskom "ljubav") dat će svoju prognozu odabirom zastave pobjedničke momčadi na minijaturnom nogometnom igralištu. Nelly voli predviđati pobjednike ubacivanjem lopte u jednu od mreža sa zastavama zemalja natjecateljica. S druge strane, mladunče pande će pogađati ishod utakmica uzimajući hranu iz kutija koje su obilježene zastavama momčadi tijekom utakmica u grupi ,te penjanjem na drvo na kojem se nalazi zastava u drugom krugu natjecanja.

Imate li Vi kućnog ljubimca?
Bi li on mogao bolje predvidjeti pobjednika? Kako?
Dajte im priliku da pokušaju!

by Nikica Kraljević

3 Votes
#604 of #1440 in the World
#2 of #6 for CroatianGo to the ranking page for Croatian

Can you translate better?

Join the challenge