MM-kisojen oraakkelit

Translated into Finnish (Original version)


Muistatko mustekalan nimeltä Paul? Paul oli vuoden 2010 MM-kisojen tähti, sillä se osasi ennustaa Saksan otteluiden voittajat. Se ennusti oikein myös loppuottelun voittajan. Paul aloitti uransa vuoden 2008 EM-kisoissa, joissa se ennusti kolmestatoista ottelusta yksitoista oikein. Se teki valintansa kahdesta ruokaa sisältävästä laatikosta, jotka oli merkitty ennustettavassa ottelussa pelaavien maiden lipuilla. Valitettavasti Paul kuoli loppuvuodesta 2010.

Paul ei ollut ainoa oraakkeli. Jopa krokotiili nimeltä Harry arvasi oikein vuoden 2010 kisojen maailmanmestarin. Lisäksi se osasi ennustaa kaksien perättäisten Australian liittovaltiovaalien tulokset. Sillä ei kuitenkaan koskaan ollut samanlaista vetovoimaa kuin saksalaisella mustekalalla. Paremmin ei mennyt myöskään Manilla, vuoden 2010 jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierien ja välierien tuloksia veikanneella singaporelaisella papukaijalla. Se ei onnistunut arvaamaan oikein Espanjan ja Hollannin välisen loppuottelun voittajaa.

Paulin ennenaikaisen lähdön jälkeen on käyty ankaraa kilpaa siitä, kenestä tulee sen manttelinperijä. Vuoden 2012 EM-kisoissa kolme eläintä pelasi tätä peliä: Citta, eläintarhassa Puolan Krakovassa asustava intiannorsu, ukrainalainen fretti Fred, jota voi seurata Twitterissä sekä Funtik, ukrainalainen tietäjäkarju, joka onnistui ennustamaan oikein kaksi ottelua kolmesta.

Kuka valtaa Paul-mustekalan paikan seuraavissa MM-kisoissa? Onko se paavi Fransiskuksen siunauksen Pietarinaukiolla saanut papukaija, joka on nyt Italian kansallisen yleisradioyhtiön tähti? Vai onko se Nelly, saksalainen norsu, joka on tähän mennessä ennustanut oikein kolmekymmentä ottelua kolmestakymmenestäkolmesta? Eikä toki pidä myöskään aliarvioida Kiinan virallisten tiedotusvälineiden tukeman pandanpennun meedionkykyjä.

Italialainen papukaija nimeltä Amore, eli "rakkaus", tekee ennustuksensa valitsemalla voittajajoukkueen lipun pienoiskokoiselta jalkapallokentältä. Nelly tapa ennustaa voittaja on potkaista pallo jompaankumpaan kahdesta maalista, joiden edessä on ottelussa pelaavien maiden liput. Pandanpentu sen sijaan veikkaa lohkovaiheen tulokset valitsemalla ruokaa lipuin merkityistä laatikoista. Jatkokierroksilla se tekee valintansa kiipeämällä lipulla koristettuun puuhun.

Onko sinulla lemmikkieläin?
Veikkaisiko se paremmin? Millä tavalla se tekisi sen?
Anna sen yrittää!

by Timo Hirvola

1 Votes
#809 of #1440 in the World
#1 of #3 for FinnishGo to the ranking page for Finnish

Can you translate better?

Join the challenge