Prezicătorii Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai amintiţi de caracatița Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, deoarece a ghicit cine va câștiga meciurile cu Germania. Tot el a ghicit și câștigătorul finalei. Și-a început cariera cu ocazia Campionatului European din 2008, când a ghicit corect rezultatele a 11 meciuri din 13. El alegea între două cutii cu hrană, fiecare cu steagul echipei care juca. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul care a făcut acest lucru. Chiar și crocodilul Harry a ghicit câștigătoarea Cupei Mondiale din 2010. Mai mult de atât, el a putut prezice rezultatele a două  Alegeri Federale Australiene consecutive. Cu toate acestea, nu a fost niciodată atât de popular precum caracatița din Germania. Și nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, pentru că nu a reușit să ghicească cine va câștiga finala dintre Spania și Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul, a fost o mare concurență pentru cine va prelua coroana. În timpul Campionatului Euro 2012, trei animale au avut acest rol: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean, care poate să prezică în mod corect 2 din 3 meciuri.

Cine va lua locul caracatiței Paul la următoarea Cupă Mondiale? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francis în Piața Sfântul Petru, acum vedetă a televiziunii publice italiene? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  de meciuri până acum? Și, desigur, nu subestima puterile psihice ale puiului de panda susținut de presa de stat din China.

Papagalul italian numit Amore („dragoste” în italiană) va prezice alegând steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să ghicească învingătorii trimițând o minge în una dintre porțile care are în fața sa steagul țării competitoare. În schimb, puiul de panda va ghici rezultatul meciurilor pentru faza grupelor când va lua mâncarea din cutiile cu steaguri pe ele și în faza eliminatorie când se va cățăra în copacul cu steag.

Ai un animal de companie?
Oare al tău s-ar descurca mai bine ? Cum ?
Lasă-l să încerce !

by Tatiana Bejan

66 Votes
#109 of #1440 in the World
#5 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge