Пророците на Световното първенстно по футбол

Translated into Bulgarian (Original version)


Спомняте ли си Октопода Пол? Той бе звездата на Световното първенство по футбол през 2010 г., тъй като бе в състояние да предвиди победителя от срещите, в които играеше Германия. Той също така позна победителя във финала. Кариерата му започна с Европейското първенство през 2008 г., където правилно прогнозира 11 резултати от общо 13 мача. Той имаше навик да избира между две кутии с храна с националните флагове на двата отбора, участващи във всеки мач. За съжаление, той почина в края на 2010 г.

Но Пол не бе единствен. Дори Крокодилът Хари успя да отгатне победителя от Световното първенство през 2010 г. Нещо повече, той успя да предскаже два поредни резултата от федералните избори в Австралия. Въпреки това, той нямаше привликателността на Немския октопод. Също и Мани, сингапурският папагал, който позна всички четвъртфинали и полуфинали на Световното първенство през 2010 г., не се справи по-добре, защото не успя да отгатне кой ще спечели финалната среща между Испания и Холандия.

След преждевременното оттегляне на Пол, продължава голямата надпревара за наследник на короната му . По време на Евро 2012г. три животни участваха в тази игра: Индийският слон Сита, живеещ в зоологическата градина в Краков, Полша. Украинският пор Фред, когото може да следвате в Туитър. И  украинското прасе-гадател Фунтик, способно да предскаже с точност 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол по време на следващото Световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад Свети Петър, превърнал се в звезда на националната телевизия на Италия? Или това ще бъде Нели, немският слон, който досега  е предсказал с точност 30 от 33 футболни резултата? И, разбира се, не са за подценяване ясновидските способности на бебето панда, което се радва на покрепата на китайските държавни медии.

Италианският папагал  Аморе („любов“ на италиански) ще направи своята прогноза като избере флага на отбора-победител на миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите като ритва топка в една от вратите на двата състезаващи се отбора с националните флагове, поставени пред мрежите. Вместо това, по време на груповата фаза, бебето панда ще гадае изхода от срещите в групите като избира храна от кутии, обозначени с флагове, а в квалификационните рундове - като се изкатери на едно дърво и развее съответния флаг.

Имате ли домашен любимец?
Дали той , или тя, биха  се справили по-добре? Как?
Оставете ги да пробват!

by Ginka Bayrakova

26 Votes
#199 of #1440 in the World
#4 of #13 for BulgarianGo to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge