Predviđanja za Svetsko prvenstvo

Translated into Serbian Latin (Original version)


Da li se sećate Pola, hobotnice? On je bio zvezda Svetskog prvenstva 2010. godine jer je bio u stanju da pogodi pobednika u mečevima u kojima je učestvovala reprezentacija Nemačke. Pogodio je takođe i pobednika finala. Njegova karijera je počela sa Evropskim prvenstvom 2008. godine, kada je pogodio ishod 11 od 13 utakmica. Birao bi jednu od dve kutije sa hranom na kojima su bile nacionalne zastave timova koji su učestvovali u mečevima. Nažalost, uginuo je krajem 2010. godine.

Pol nije bio jedini. Čak je i krokodil Hari pogodio pobednika Svetskog kupa 2010. godine. Štaviše, bio je u stanju da predvidi rezultate federalnih izbora u Australiji dva puta zaredom. Ipak, on nikada nije stekao naklonost publike kao nemačka hobotnica. Bolje nije prošao ni Mani, papagaj iz Singapura, koji je pogodio rezultate svih utakmica četvrtfinala i polufinala Svetskog prvenstva 2010. godine, jer nije uspеo da pogodi da li će u finalu pobediti Španija ili Holandija.

Nakon Polove prerane smrti, vodi se žestoka borba oko toga ko će preuzeti njegovu krunu. Tokom Evropskog prvenstva 2012. godine tri životinje su učestvovale u ovoj igri: Ćita, indijski slon koji živi u zoološkom vrtu u Krakovu, u Poljskoj. Fred, ukrajinska lasica, koju možete pratiti na mreži Tviter. I Funtik, vidovita svinja iz Ukrajine koja može tačno da predvidi pobednika u 2 od 3 utakmice.

Ko će zauzeti mesto hobotnice Pola tokom sledećeg Svetskog prvenstva? Hoće li to biti papagaj kojeg je blagoslovio papa Franja na Trgu Svetog Petra, a koji je sada zvezda italijanske nacionalne televizije? Ili će to biti Neli, nemačka slonica, koja je do sada tačno predvidela ishode 30 od 33 utakmice? I naravno, ne treba potcenjivati proročanske moći mladunčeta pande za koje navijaju kineski državni mediji.

Italijanski papagaj Amore (italijanska reč za ljubav) će proricati biranjem zastave pobedničkog tima na minijaturnom fudbalskom terenu. Neli više voli da predviđa pobednika šutiranjem lopte u jedan od golova sa zastavama ekipa država koje se takmiče postavljenim ispred njih. Umesto toga, mladunče pande će pogađati ishode utakmica biranjem hrane iz kutija označenih zastavama tokom utakmica po grupama i penjanjem na drvo sa zastavom koja se vijori tokom kola ispadanja.

Imate li vi kućnog ljubimca?
Da li bi on ili ona mogli ovo da urade bolje? Kako?
Neka pokušaju!

by Maja Milaš

44 Votes
#138 of #1440 in the World
#1 of #9 for Serbian LatinGo to the ranking page for Serbian Latin

Can you translate better?

Join the challenge