A világbajnokságok jósai

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszel Paulra, a polipra? Ő volt a 2010-es világkupa sztárja, aki mindig képes volt eltalálni, hogy Németország meccsein ki lesz a nyertes. Eltalálta a döntő nyertesét is. Karrierje a 2008-as Európa-bajnoksággal kezdődött, amikor 13 mérkőzésből 11-et jósolt meg helyesen. Két ételt tartalmazó doboz közül választott, amelyeken a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlaja volt látható. Sajnos azonban 2010 végén elpusztult.

De nem Paul volt az egyetlen jós. Harry, a krokodil is megjövendölte a 2010-es világbajnokság győztesét. Még két, egymást követő ausztrál szövetségi választás eredményét is meg tudta jósolni. A német polip sikerét azonban soha nem tudta felülmúlni. Mani, a szingapúri papagáj sem teljesített jobban, aki ugyan helyesen tippelte meg a 2010-es világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének az eredményét, a spanyol-holland döntő nyertesét azonban nem találta el.

Paul idő előtti távozása óta hatalmas vetélkedés folyik azért, hogy ki lehet majd a trónörökös. A 2012-es Európa-bajnokságon három állat versengett ezért: Citta, egy, a lengyelországi Krakkó állatkertjében élő indiai elefánt; Fred, az ukrán görény, aki Twitteren is követhető és Funtik, az ukrán jövendőmondó sertés, aki 3 mérkőzésből 2 eredményét helyesen meg tudja jósolni.

Vajon ki veszi át Paul, a polip helyét a következő világbajnokság során? Talán a papagáj, akit Ferenc pápa megáldott a Szent Péter téren, s aki ma már az olasz közszolgálati televízió egyik sztárja? Esetleg Nelly, a német elefánt, aki eddig 33 mérkőzésből 30 eredményét jósolta meg helyesen? Természetesen ne becsüljük le a kínai állami sajtó támogatását élvező pandakölyök természetfeletti képességeit sem.

Amore (olaszul: szerelem), az olasz papagáj, azzal tippel majd, hogy egy miniatűr futballpályán választja ki a  győztes csapat lobogóját. Nelly inkább azt a módszert választja a győztes megjósolására, hogy a labdát a versengő országok egyikének  zászlajával megjelölt kapujába rúgja. A pandakölyök ehelyett zászlókkal megjelölt dobozokból kivett élelemmel jósolja meg az eredményt a csoportmérkőzések alatt, a kieséses fordulókban pedig a csapatok zászlajával fellobogózott fára mászik.

Neked van házi kedvenced?
Neki vajon jobban menne? Ő hogyan csinálná?
Hadd próbálja meg ő is!

by Eva Kovacs

1 Votes
#796 of #1440 in the World
#9 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge