VM-orakler

Translated into Danish (Original version)


Kan du huske blæksprutten Paul? Han var stjernen ved VM i 2010,  da han var i stand til at forudsige vinderen af Tysklands kampe Han forudsagde også vinderen af finalen. Hans karriere begyndte ved EM i 2008, da han spåede 11 ud af 13 kampe rigtigt. Han kunne vælge mellem to kasser, som indeholdte mad samt nationalflagene for de to hold, der spillede kampen. Desværre gik han bort i slutningen af 2010.

Paul var ikke et enkeltstående tilfælde. Selv krokodillen Harry forudsagde vinderen af VM i 2010. Desuden var Harry i stand til at forudsige resultaterne af to efterfølgende australske parlamentsvalg. Ikke desto mindre havde han ikke samme tiltrækning som den tyske blæksprutte. Papegøjen Mani fra Singapore, som forudsagde alle kvart- og semifinalerne ved VM i 2010, havde heller ikke samme tiltrækning, da den ikke formåede at forudsige vinderen af finalen mellem Spanien og Holland.

Siden Pauls alt for tidlige død har der været stor konkurrence om, hvem der skal efterfølge ham. Ved EM 2012 var der tre dyr, der deltog i sådanne forudsigelser: Den indisk elefant Citta, som boede i en zoologisk have i Krakow, Polen. Den ukrainske fritte Fred, som kan følges på Twitter. Og det synske svin Funtik fra Ukraine, der var i stand til at forudsige resultatet af 2 ud af 3 kampe.

Hvem vil erstatte blæksprutten Paul ved næste VM? Vil det være papegøjen, som blev velsignet på Peterspladsen af paven Francis, og som nu er en stjerne på nationalt italiensk TV? Eller bliver det den tyske elefant, der til dags dato har forudsagt 30 ud af 33 kampe rigtigt? Og undervurdér selvfølgelig ikke den clairvoyante pandaunge, som støttes af de kinesiske statsmedie.

Den italienske papegøje Amore (italiensk for kærlighed) vil komme med sine forudsigelser, ved at udpege det vindende holds flag på en miniaturefodboldbane. Nelly foretrækker at forudsige vinderen ved at sparke en bold ind i et af de konkurrerende landes fodboldnet, der er forsynet med landenes flag. Under gruppespillet vil pandaungen forudsige resultaterne ved at vælge mad fra kasser, der er afmærket med flag, mens pandaugen vil forudsige resultaterne af knockoutkampene, ved at klatre op i et træ med vinderens flag.

Har du et kæledyr?
Ville den være i stand til at gøre det bedre? Hvordan?
Lad den gøre et forsøg!

by Jonas Bargholz

9 Votes
#360 of #1440 in the World
#2 of #8 for DanishGo to the ranking page for Danish

Can you translate better?

Join the challenge