Οι χρησμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 που κατόρθωσε να προβλέψει τον νικητή στα ματς της Γερμανίας. Πρόβλεψε, επίσης, τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Euro 2008, κι από τότε έχει προβλέψει 11 από 13 αγώνες. Αυτό που συνήθιζε να κάνει ήταν να διαλέγει ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν φαγητό, με την εθνική σημαία της κάθε ομάδας που συμμετείχε στον αγώνα. Δυστυχώς, άφησε την τελευταία του πνοή στο τέλος του 2010.

Δεν ήταν μόνο ο Πολ. Υπήρχε και ο Χάρι ο Κροκόδειλος που προέβλεψε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Και όχι μόνο αυτό. Κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο συνεχόμενων ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, ο Χάρι δεν είχε ποτέ την απήχηση που είχε το γερμανικό χταπόδι. Μα ούτε και ο Μάνι, ένας παπαγάλος από την Σιγκαπούρη, τα πήγε καλύτερα, αφού - παρόλο που προέβλεψε όλους τους προημιτελικούς και ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 - δεν κατάφερε να μαντέψει το νικητή του τελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα ήταν ο διάδοχός του. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 υπήρχαν τρία ζώα στο παιχνίδι: H Τσίτα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζούσε σε ένα ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, το κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε  να ακολουθήσετε στο Twitter. Και τέλος, o Φάντικ από Ουκρανία, ένα γουρούνι που βλέπει το μέλλον κατάφερε να προβλέψει 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και είναι τώρα αστέρι της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης; 'Η θα είναι η Νέλλυ, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που έχει προβλέψει με επιτυχία 30 στους 33 αγώνες μέχρι σήμερα; Και φυσικά, μην υποτιμάτε τις ικανότητες του μικρού πάντα, το οποίο υποστηρίζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (που σημαίνει "αγάπη" στα ιταλικά) θα κάνει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Νέλλυ προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας μία μπάλα μέσα σε ένα από δύο τέρματα που έχουν τοποθετημένες μπροστά τους τις σημαίες των αγωνιζόμενων χωρών. Από την άλλη, το μικρό πάντα, θα προβλέψει την έκβαση αγώνων τσιμπολογώντας φαγητό από κουτιά με σημαίες απάνω τους κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων και σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο ανεμίζοντας μια σημαία κατά την διάρκεια των νοκ - άουτ.

Εσύ έχεις κάποιο κατοικίδιο ζώο;
Θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Πώς;
'Ασε το να προσπαθήσει!

by Vasiliki Meletiadou

4 Votes
#528 of #1440 in the World
#16 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge