Οι πυθίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν ο αστέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010,  που κατάφερε να μαντέψει το νικητή των αγώνων της Γερμανίας. Μάντεψε ακόμη και το νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2008, όπου τον είδαμε να συνεχίζει να προβλέπει σωστά τους 11 από  τους 13 αγώνες. Συνήθιζε να διαλέγει ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν φαγητό με την εθνική σημαία της εκάστοτε ομάδας που συμμετείχε  στον αγώνα. Δυστυχώς, πέθανε στο τέλος του 2010.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Πολ. Ακόμη και ο Χάρης το κροκοδειλάκι μάντεψε το νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει δύο διαδοχικά αποτελέσματα των Αυστραλιανών γενικών εκλογών. Παρ' όλα αυτά, δεν απέκτησε ποτέ τη γοητεία του χταποδιού των Γερμανών. Αλλά ούτε και ο Μάνι τα πήγε καλύτερα, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη  που  προέβλεψε όλους τους προημιτελικούς και ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου  Ποδοσφαίρου του 2010,  αφού απέτυχε να μαντέψει το νικητή του τελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα πάρει το στέμμα του. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  Ποδοσφαίρου του 2012,  υπήρχαν τρία ζώα που έλαβαν μέρος γι αυτό το σκοπό: Ένας ελέφαντας από την Ινδία, η Σίτα, που ζει σε ζωολογικό κήπο της Κρακοβίας, στην Πολωνία. Η νυφίτσα από την Ουκρανία, ο Φρεντ, που μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και τέλος, ο χοίρος - μάντης από την Ουκρανία, o Φούντικ που κατάφερε να προβλέψει σωστά τους 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιο από αυτά τα ζώα θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που πήρε την ευλογία από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τώρα είναι διάσημος πρωταγωνιστής της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης; 'Η μήπως θα είναι η Νέλι, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που έχει προβλέψει σωστά μέχρι σήμερα τους 30 από τους 33 αγώνες; Και φυσικά, μην υποτιμάτε τις μεταφυσικές ικανότητες του μικρού πάντα που υποστηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (που στα ιταλικά σημαίνει "αγάπη" ) θα κάνει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία  ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας την μπάλα σε ένα από τα δύο τέρματα με τις σημαίες των αγωνιζόμενων χωρών να έχουν τοποθετηθεί μπροστά. Αντ' αυτού, το μικρό πάντα, θα μαντέψει κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων το αποτέλεσμα, επιλέγοντας τροφή ανάμεσα από κουτιά  που έχουν τις σημαίες των χωρών και κατά τη διάρκεια των φάσεων νοκ-άουτ, σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο όπου θα ανεμίζει μία σημαία.

Εσείς έχετε κατοικίδιο;
Θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα; Με ποιο τρόπο;
Δώστε του την ευκαιρία να δοκιμάσει!

by Vamvaka Anastasia

5 Votes
#472 of #1440 in the World
#15 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge