WK-voorspellers

Translated into Dutch (Original version)


Herinner jij je Paul de Octopus nog? Hij was de ster van het WK in 2010 omdat hij de uitslag van de wedstrijden van de Duitse ploeg kon voorspellen. Ook voorspelde hij de uitslag van de finale. Hij begon zijn carrière met het EK in 2008; toen slaagde hij erin om 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Hij koos dan tussen twee bakjes voedsel met daarop de vlaggen van de twee teams die de wedstrijd speelden. Helaas overleed hij eind 2010.

Maar Paul deed het niet in zijn eentje. Zelfs Harry de Krokodil voorspelde de winnaar van het WK 2010. Hij wist zelfs de uitslag van de Australische parlementsverkiezingen twee keer achter elkaar te voorspellen. Hij had alleen niet de charme van de Duitse octopus. En Mani, de papegaai uit Singapore die alle resultaten van de kwart- en halve finales van het WK 2010 voorspelde, deed het niet veel beter omdat hij kon niet kiezen wie de finale tussen Spanje en Nederland zou winnen.

Sinds het vroegtijdige hemelen van Paul is er een hevige strijd gaande om wie hem mag opvolgen. Tijdens het EK 2012 waren er drie dieren die dit spelletje speelden: Citta, een Indische olifant in de dierentuin van het Poolse Krakau; Fred, een Oekraïense fret met een eigen Twitter-account; en de waarzeggende Funtik, een zwijn uit Oekraïne, dat 2 op de 3 wedstrijden juist kan voorspellen.

Wie neemt de felbegeerde plek in van Paul de Octopus tijdens het volgende WK? Wordt het de papegaai die gezegend werd door paus Franciscus op het Sint-Pietersplein en nu al een ster is bij de Italiaanse publieke omroep? Of toch de Duitse olifant Nelly, die tot dusver al 30 van de 33 wedstrijden juist wist te voorspellen? En laten we vooral de paranormale krachten van het pandajong dat door de Chinese staatsmedia wordt ondersteund, niet onderschatten.

De Italiaanse papegaai met de naam Amore (Italiaans voor 'liefde') doet zijn voorspellingen door de vlag van het winnende team te kiezen op een minivoetbalveld. Nelly voorspelt het liefst winnaars door de bal in één van de twee doelen met de landsvlaggen van de deelnemende landen te schieten. Het pandajong daarentegen zal de uitslag van de wedstrijden voorspellen door voer te pakken uit met vlaggen gemarkeerde dozen; tijdens de knock-outfase zal hij een boom beklimmen waarin een vlag hangt.

Heb jij een huisdier?
Denk je dat die het beter zou kunnen? Hoe dan?
Laat ze het maar eens proberen!

by Gerco Wassink

20 Votes
#233 of #1440 in the World
#2 of #11 for DutchGo to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge