Οι Μάντεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ το χταπόδι; Έγινε ο πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καταφέρνοντας να προβλέψει το νικητή των αγώνων της Γερμανίας. Κατάφερε να προβλέψει ακόμα και τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει σωστά το αποτέλεσμα των 11 από τους 13 αγώνες. Προέβλεπε το αποτέλεσμα επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο κουτιά με τροφή, τα οποία έφεραν πάνω τους τις σημαίες των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον κάθε αγώνα. Δυστυχώς, πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ όμως δεν ήταν και ο μόνος στο είδος του. Υπήρχε και ο Χάρι ο Κροκόδειλος που προέβλεψε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο διαδοχικών ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, ο Χάρι δεν είχε ποτέ την απήχηση που είχε το γερμανικό χταπόδι. Το ίδιο και ο Μάνι, ο παπαγάλος απο τη Σιγκαπούρη, ο οποίος προέβλεψε όλους τους προημιτελικούς και ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, όμως δεν κατάφερε να προβλέψει ποιος θα ήταν ο νικητής του τελικού, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα ήταν ο διάδοχός του. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, τρία ζώα διεκδίκησαν τη διαδοχή. Η μία ήταν η Τσίτα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, το κουνάβι από την Ουκρανία, το οποίο εχει τον δικό του λογαριασμό που μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και o Φάντικ, το γουρούνι-μάντης από την Ουκρανία, το οποίο κατάφερε να προβλέψει 2 απο τους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο οποίος έχει γίνει το αστέρι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ιταλίας; Ή μήπως η Νέλλυ, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που έχει προβλέψει με επιτυχία 30 στους 33 αγώνες μέχρι σήμερα; Και φυσικά, δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι ικανότητες του νεαρού πάντα, το οποίο στηρίζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (που σημαίνει Αγάπη στα ιταλικά) θα κάνει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε μια μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Νέλλυ προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλωτσώντας μία μπάλα μέσα σε ένα από δύο τέρματα που έχουν τοποθετημένες μπροστά τους τις σημαίες των αγωνιζόμενων χωρών. Από την άλλη, το νεαρό πάντα, θα προβλέπει την έκβαση αγώνων επιλέγοντας φαγητό από κουτιά που θα έχουν πάνω τους σημαίες κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων και σκαρφαλώνοντας σ' ένα δέντρο θα ανεμίζει τη σημαία που επιλέγει στους νοκ - άουτ αγώνες.

Εσύ έχεις κάποιο κατοικίδιο ζώο;
Πιστεύεις οτι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα; Πώς;
Αφήσέ το να δείξει τι μπορεί να κάνει!

by Kyriaki Danaktsi

463 Votes
#35 of #1440 in the World
#3 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge