De tippar vinnaren i fotbolls-VM

Translated into Swedish (Original version)


Kommer du ihåg bläckfisken Paul? Han var den verkliga stjärnan i fotbolls-VM 2010 eftersom han lyckades gissa vinnaren i Tysklands matcher och han prickade dessutom in vinnaren i finalen . Hans bana tog sin början under EM 2008. Han lyckades då spå vinnaren i 11 av 13 matcher . Han fick välja mat ur lådor märkta med flaggan för de två lag som skulle mötas. Men så dog han dessvärre i slutet på 2010.

Paul var å andra sidan inte ensam. Krokodilen Harry förutspådde också vinnaren i VM 2010 och han lyckades dessutom förutsäga valresultatet i de federala valen  i Australien två gånger i rad. Tysk bläckfiskpopularitet nådde han däremot aldrig. Inte heller Mani, en papegoja från Singapore som först gissade rätt i alla kvarts- och semifinaler under VM 2010, lyckades. Han gick nämligen bet på att förutse vinnaren i finalen mellan Spanien och Nederländerna.

Efter Pauls alltför tidiga bortgång har konkurrensen varit tuff när det gäller att utse hans arvtagare. Under EM 2012 var tre djur med i matchen: Citta, en indisk elefant från en polsk djurpark. Fred, en ukrainsk iller med twitterkonto. Och så Funtik, den ukrainska spågrisen som kan spå vinnaren i två av tre matcher.

Så vem tar över efter bläckfisken Paul i nästa fotbolls-VM? Den italienska papegojan Amore (kärlek) som påven Franciskus välsignade och som nu är stjärna i statlig italiensk tv och radio? Nelly den tyska elefanten som hittills spått rätt i 30 möten av 33? Och den paranormala förmågan hos pandaungen med stöd från kinesisk statsmedia måste vi också ta med i beräkningarna.

Papegojan meddelar sina förutsägelser genom att plocka upp det vinnande lagets flagga på en fotbollsplan i miniatyr. Nellys metod är att sparka in en boll i det ena av två mål märkta med de tävlande ländernas flaggor. Pandaungen slutligen, förutspår matchresultaten i gruppspelet genom att välja mat från lådor märkta med flaggor. I slutspelet klättrar hon upp i ett flaggprytt träd och spår därmed vinnaren.

Har du något husdjur?
Skulle det kunna göra en säkrare förutsägelse? Hur då?
Upp till bevis!

by Agneta Wirengren

21 Votes
#224 of #1440 in the World
#5 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge