VM-orakler

Translated into Swedish (Original version)


Minns du bläckfisken Paul? Han blev stjärna under fotbolls-VM 2010, då han lyckades gissa vinnaren i Tysklands matcher. Han gissade även vinnaren i finalen. Hans karriär började vid EM 2008, då han korrekt förutsade vinnaren i 11 matcher av 13. Han brukade välja mellan två lådor med mat, som märkts med flaggorna för de två lag som deltog i varje match. Dessvärre dog han i slutet av 2010.

Paul var inte ensam. Även krokodilen Harry gissade vinnaren i VM 2010. Dessutom lyckades han förutspå valresultatet i Australiens federala val två gånger i rad. Ändå nådde han aldrig samma popularitet som den tyska bläckfisken. Inte gick det bättre för Mani, en papegoja från Singapore som gissade rätt i alla kvarts- och semifinaler under VM 2010, eftersom han misslyckades med att förutse vem som skulle vinna finalen mellan Spanien och Nederländerna.

Sedan Pauls för tidiga bortgång har det rått hård konkurrens om vem som ska ta över hans krona. Under EM 2012 deltog tre djur i spelet: Citta, en indisk elefant från i en djurpark i Krakow, Polen. Fred, en ukrainsk iller som kan följas på Twitter. Och Funtik, en ukrainsk siargalt som korrekt förutspår resultatet i två matcher av tre.

Vem kommer att ta över efter bläckfisken Paul i nästa fotbolls-VM? Blir det papegojan som välsignades av påven Franciskus på Petersplatsen, och nu är italiensk radio- och TV-stjärna? Eller blir det Nelly, den tyska elefanten, som hittills spått rätt på 30 matcher av 33? Och förstås, underskatta inte de mediala krafterna hos pandaungen som stöds av Kinas statsmedier.

Den italienska papegojan vid namn Amore ("kärlek" på italienska) kommer att avge sina förutsägelser genom att välja det vinnande lagets flagga på en fotbollsplan i miniatyr. Nelly föredrar att förutsäga vinnaren genom att sparka in en boll i det ena av två mål som har de tävlande ländernas flaggor placerade framför dem. Pandaungen däremot kommer att gissa matchresultaten genom att välja mat från lådor märkta med flaggor under gruppspelet, och i slutspelet genom att klättra upp i det träd som bär den utvalda flaggan.

Har du ett husdjur?
Skulle han eller hon kunna göra det bättre? Hur då?
Låt ditt husdjur göra ett försök!

by Kristina Nielsen

1 Votes
#782 of #1440 in the World
#9 of #15 for SwedishGo to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge