Οι μάντεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Αυτός ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, όντας ικανός να προβλέπει το νικητή των αγώνων της Γερμανίας. Επίσης πρόβλεψε τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, όπου τον είδαμε να προβλέπει επιτυχώς τους 11 από τους 13 αγώνες. Ο τρόπος με τον οποίο προέβλεπε το αποτέλεσμα ήταν επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο κουτιά, που περιείχαν τροφή, με τις σημαίες των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στον κάθε αγώνα πάνω τους. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Ο Πολ όμως δεν ήταν ο μόνος. Ακόμη κι ο Χάρι ο Κροκόδειλος πρόβλεψε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010. Επιπλέον, κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο διαδοχικών ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, ο Χάρι δεν είχε ποτέ την απήχηση που είχε το γερμανικό χταπόδι. Ούτε ο Μάνι τα πήγε καλύτερα, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη που πρόβλεψε όλα τα αποτελέσματα των προημιτελικών και ημιτελικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, επειδή απέτυχε να προβλέψει , μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας, ποιος θα νικούσε στον τελικό.

Μετά από τον πρόωρο χαμό του Πολ, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα έπαιρνε τη θέση του. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, υπήρχαν τρία ζώα που την διεκδίκησαν: η Τσίτα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας, ο Φρεντ, το κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter κι ο Φάντικ, το γουρούνι-μάντης από την Ουκρανία, που κατάφερε να προβλέψει σωστά 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού κατά τη διάρκεια του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου; Μήπως θα είναι ο παπαγάλος που ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο οποίος είναι τώρα αστέρι του κρατικού Ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου; Ή θα είναι η Νέλι, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που έχει προβλέψει με επιτυχία 30 από τους 33 αγώνες μέχρι σήμερα; Και φυσικά, μην υποτιμάτε τις μεταφυσικές δυνάμεις του νεαρού πάντα, το οποίο υποστηρίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (Αγάπη στα ιταλικά) θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδα σε μια μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλοτσώντας μία μπάλα μέσα σε ένα από δύο τέρματα που έχουν τοποθετημένες μπροστά τους τις σημαίες των διαγωνιζόμενων χωρών. Ανταυτού, το νεαρό πάντα, κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων, στους γύρους αποκλεισμού, θα προβλέπει την έκβαση των αγώνων σκαρφαλώνοντας σ'ένα δέντρο πάνω στο οποίο θα ανεμίζει μια σημαία.

Εσύ έχεις κάποιο κατοικίδιο ζώο;
Πιστεύεις ότι θα μπορούσε αυτός ή αυτή να τα πάει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Άφησέ το να κάνει μια προσπάθεια!

by Catherine Rigkoy

7 Votes
#406 of #1440 in the World
#11 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge