Oraklji svetovnih prvenstev

Translated into Slovenian (Original version)


Se še spomnite Paula, hobotnice? Bil je atrakcija Svetovnega prvenstva leta 2010, ker je bil sposoben uganiti zmagovalca tekem, v katerih je igrala reprezentanca Nemčije. Prav tako je uganil zmagovalca finalne tekme. Njegova kariera se je začela z Evropskim prvenstvom 2008, med katerim je pravilno predvidel zmagovalce enajstih od trinajstih tekem. Izbiral je med dvema posodama s hrano, označenima z državno zastavo sodelujočih ekip na posameznih tekmah. Žal je konec leta 2010 poginil.

Paul ni bil edini. Celo krokodil Harry je uganil zmagovalca Svetovnega prvenstva 2010. Poleg tega mu je uspelo predvideti rezultat dveh zaporednih avstralskih zveznih volitev. Kljub temu ni nikoli dosegel popularnosti nemške hobotnice. Tudi singapurski papagaj Mani, ki je uganil vse zmagovalce četrtfinalov in polfinalov Svetovnega prvenstva 2010, ni dosegel take popularnosti, ker ni uspel uganiti, kdo bi bil uspel na finalni tekmi med Španijo in Nizozemsko.

Vse od Paulove prezgodnje smrti vlada velika konkurenca za njegov prestol. Med Evropskim prvenstvom 2012 so pri napovedih sodelovale tri živali: Citta, indijska slonica iz živalskega vrta v poljskem Krakovu; Fred, ukrajinski dihur, ki mu lahko sledite na Twitterju ter Funtik, ukrajinski jasnovidni prašič, ki je sposoben pravilno predvideti zmagovalce na dveh od treh tekem.

Kdo bo nadomestil Paula med naslednjim svetovnim prvenstvom? Bo to papagaj, ki ga je blagoslovil papež Frančišek na Trgu svetega Petra in je trenutno zvezda italijanske državne radiotelevizije? Bo to morda Nelly, nemška slonica, ki je do zdaj pravilno predvidela rezultate tridesetih od triintridesetih tekem? Seveda ne gre podcenjevati jasnovidnih moči mladiča pande, o katerih pišejo kitajski državni mediji.

Italijanski papagaj Amore (italijanska beseda za ljubezen) bo napovedoval tako, da bo na miniaturnem nogometnem igrišču izbral zastavo zmagovitega moštva. Nelly najraje napoveduje zmagovalce z brcanjem žoge v enega ali drug gol, pred katerima sta zastavi držav, ki tekmujeta. Namesto prej omenjenega pa bo mladič pande rezultate tekem v skupinah napovedal s tem, da bo izbral hrano iz posod, označenih z zastavami, v izločitvenih krogih pa tako, da bo splezal na drevo, ki predstavlja državo.

Imate hišnega ljubljenčka?
Bi se on ali ona lahko bolje izkazala? Kako?
Naj poskusi!

by Borut Stariha

13 Votes
#298 of #1440 in the World
#2 of #4 for Slovenian


Borut Stariha's website

Go to the ranking page for Slovenian

Can you translate better?

Join the challenge