Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


V-amintiți de Paul, caracatița? În 2010, a ghicit cine va câștiga meciurile jucate de echipa Germaniei, devenind, astfel, vedeta Cupei Mondiale din acel an. A ghicit și cine va câștiga finala. Și-a început cariera cu ocazia Europenelor de fotbal din 2008, când a ghicit, fără greș, rezultatele a 11 meciuri din 13. Metoda lui Paul consta în alegerea uneia dintre cele două cutii cu hrană puse la dispoziție, cutii pe care erau amplasate steagurile naționale ale fiecărei echipe din meciul respectiv. Din nefericire, Paul a murit la sfârșitul lui 2010.

Dar el nu a fost unicul „oracol” al Cupei Mondiale. Crocodilul Harry a ghicit și el cine va fi câștigătoarea Cupei Mondiale, tot în 2010. Ba mai mult, el a și prezis corect, de două ori la rând, rezultatele alegerilor federale australiene. Și totuși, Harry nu s-a bucurat niciodată de popularitatea lui Paul, caracatița germană. Nici Mani nu s-a descurcat mai bine. Papagalul din Singapore, deși a prezis corect rezultatele tuturor sferturilor și semifinalelor Cupei Mondiale din 2010, a zbârcit-o taman atunci când a trebuit să prezică cine, dintre Spania și Olanda, va ajunge în finală.

De la moartea lui prematură, concurența la moștenirea coroanei lui Paul a devenit acerbă. La Europenele de fotbal din 2012, trei animale s-au înfruntat pentru titlu: Citta, un elefant indian, pensionar al unei grădini zoologice din Cracovia, Polonia, Fred, dihorul ucrainean înscris pe Twitter, și Funtik, purcelul ghicitor din Ucraina, care poate ghici corect rezultatele a 2 meciuri din 3.

Cine va lua locul caracatiței Paul la următoarea Cupă Mondială? Papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, care este deja vedeta televiziunii publice naționale italiene? Sau Nelly, elefantul german, care, până la momentul în care vorbim, a prezis corect rezultatele a 30 de meciuri din 33? Și, desigur, să nu subestimăm capacitățile mediumice ale puiului de panda, protejatul mass-mediei de stat din China.

Papagalul italian, pe numele său Amore („iubire” în italiană), își va face proorocirea alegând, pe un teren de fotbal în miniatură, steagul viitoarei echipe câștigătoare. Nelly preferă să-i prevestească pe învingători trimițând o minge într-una dintre porțile țărilor competitoare, în fața cărora sunt amplasate steagurile lor naționale. În schimb, puiul de panda va ghici rezultatele meciurilor preferând, pe parcursul meciurilor din grupe, hrana dintr-o anumită cutie dintre cele marcate cu steaguri, iar în faza eliminatorie, cățărându-se într-un pom pe care va fi arborat un steag.

Aveți un animal de companie?
Credeți că este în stare să se descurce mai bine? Cum?
Dați-i o șansă!

by Silvia Podeanu

33 Votes
#168 of #1440 in the World
#6 of #34 for Romanian


Silvia Podeanu's website

Go to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge