Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai amintiţi de caracatița Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, deoarece a putut ghici câștigătorii meciurilor Germaniei. Tot el a prevestit și câștigătorul finalei. Și-a început cariera cu ocazia Europenelor de fotbal din 2008, când a ghicit corect și consecutiv rezultatele a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu hrană și cu steagurile naționale ale fiecărei echipe implicate în fiecare meci. Din păcate, el a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul. Chiar și Harry Crocodilul a ghicit câștigătorul Cupei Mondiale din 2010. Mai mult, el a fost capabil să prezică două rezultate consecutive ale Alegerilor Federale Australiene. Cu toate acestea, el nu a avut popularitatea caracatiței germane. Și nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit toate sferturile și semi-finalele Cupei Mondiale din 2010 nu a făcut-o mai bine, pentru că nu a reușit să ghicească cine va ajunge în finală, între Spania și Olanda.

De la plecarea prematură a lui Paul, a existat o mare concurență pentru cine va prelua coroana. În timpul Euro 2012, erau trei animale care jucau acest joc: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean, capabil să prezică în mod corect 2 din 3 meciuri.

Cine va lua locul caracatiței Paul în timpul următoarei Cupe Mondiale? Va fi papagalul binecuvântat de Papa Francis în Piața Sfântul Petru, acum un star al postului național public de televiziune italian? Sau va fi Nelly, elefantul german, care a prezis corect rezultatele a 30 din 33  partide de până acum? Și, desigur, nu subestima puterile psihice ale puiului panda susținut de mass-media de stat din China.

Papagalul italian numit Amore (dragoste, în italiană) va da predicția lui prin alegerea steagului echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii trimițând o minge în una dintre plasele cu steagurile țărilor competitoare aranjate în fața ei. În schimb, în timpul meciurilor din grupe, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor alegând hrană din cutii marcate cu steaguri și,  în partidele eliminatorii, prin urcarea într-un copac care arborează un steag.

Ai un animal de companie?
Ar putea, el sau ea, să o facă mai bine? Cum?
Dă-le o șansă!

by Marian Madalin

4 Votes
#517 of #1440 in the World
#15 of #34 for Romanian


Marian Madalin's website

Go to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge