Profetii Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă mai amintiţi de caracatița Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, deoarece a putut ghici câștigătorii meciurilor Germaniei. Tot el a prevestit și câștigătorul finalei. Și-a început cariera cu ocazia Europenelor de fotbal din 2008, când a ghicit corect și consecutiv rezultatele a 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii care conțineau mâncare, pe care erau amplasate steagurile naționale ale fiecărei echipe implicate în meciul respectiv. Din păcate, a murit la sfârșitul anului 2010.

Însă Paul nu a fost singurul profet. Până şi Harry,  Crocodilul, a ghicit cine va fi câștigătoarea Cupei Mondiale din 2010. Ba mai mult, a putut prezice, de două ori la rând, rezultatele alegerilor federale australiene. Cu toate acestea nu s-a bucurat niciodată de popularitatea Caracatiței germane. Nici Mani, un papagal din Singapore, care a ghicit rezultatele tuturor sferturilor și semifinalelor Cupei Mondiale din 2010, nu s-a descurcat mai bine, deoarece a prezis greșit cîștigătorul meciului din finală, dintre Spania și Olanda.

De la dispariția prematură a lui Paul, lupta pentru coroana sa a devenit acerbă. În timpul Europenelor de fotbal din 2012, trei animale au jucat acest joc: Citta, un elefant indian, care trăiește într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia, Fred, dihorul ucrainean, care poate fi urmărit pe Twitter. și Funtik, purcelul prezicător din Ucraina, care poate ghici corect rezultatele a 2 din 3 meciuri.

Cine-i va locul caracatiței Paul la următoarea Cupă Mondială? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, care este acum vedeta televiziunii publice naționale italiene? Sau va fi Nelly, elefantul german, care până acum a prevestit corect rezultatele a 30 de meciuri din 33? Și, desigur, să nu subestimăm capacitățile de medium ale puiului de panda, protejatul mass-mediei de stat din China.

Papagalul italian, pe nume Amore („iubire” în italiană), își va anunța previziunea alegând steagul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii trimițând o minge într-una din porțile țărilor concurente, în fața cărora sunt plasate steagurile lor naționale. În schimb, puiul de panda va ghici rezultatul meciurilor alegând, în timpul partidelor din grupe, mâncare din cutiile marcate cu steaguri, iar, în optimi, cățărându-se într-un pom ce arboreaza un steag.

Aveți un animal de companie?
Credeți că ea sau el s-ar putea descurca mai bine? Cum?
Dă-le şansa să încerce!

by Ruxandra Panait

3 Votes
#591 of #1440 in the World
#17 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge