Világbajnokság-jóslatok

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszel Paulra, a polipra? Ő volt a 2010-es világbajnokság sztárja, aki mindig előre tudta, hogy Németország meccsein ki lesz a nyertes. Eltalálta a döntő nyertesét is. Karrierje a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnoksággal kezdődött, amikor 13 mérkőzésből 11-et jósolt meg helyesen. Midig két ételes doboz közül választott, amelyeken a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlaja volt látható. Sajnos azonban 2010 végén elpusztult.

Nem Paul volt az egyetlen. Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világbajnokság győztesét. Sőt, meg tudta jövendölni két egymást követő ausztrál szövetségi választás eredményét is . A német polip sikerét azonban soha nem tudta felülmúlni.  Mani, a szingapúri papagáj sem teljesített jobban, aki ugyan helyesen tippelte meg a 2010-es világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének az eredményét, a spanyol-holland döntő nyertesét azonban nem találta el.

Mióta Paul idő előtt jobblétre szenderült hatalmas versengés folyik, hogy ki fogja átvenni a szerepét. A 2012-es Európa-bajnokság alatt három állat is versenybe szállt: Citta, az indiai elefánt, a krakkói állatkertből; Fred, az ukrán vadászmenyét, akit a Twitteren lehet követni; Valamint Funtik, az ukrán jövendőmondó sertés, aki háromból két mérkőzés eredményét tudja megjósolni.

Vajon ki veszi át Paul, a polip helyét a következő világbajnokság során? A papagáj, akit Ferenc pápa megáldott a Szent Péter téren, s aki ma már az olasz közszolgálati televízió egyik sztárja? Esetleg Nelly, a német elefánt, aki eddig 33 mérkőzésből 30 eredményét jósolta meg helyesen? Természetesen ne becsüljük le a kínai állami sajtó támogatását élvező pandakölyök természetfeletti képességeit sem.

Amore (olaszul: szerelem), az olasz papagáj, a győztes csapat lobogójának kiválasztásával fog tippelni egy miniatűr futballpályán. Nelly inkább azt a módszert választja a győztes megjósolására, hogy a labdát a versengő országok egyikének  zászlajával megjelölt kapujába rúgja. A pandakölyök ehelyett zászlókkal megjelölt dobozokból kivett élelemmel jósolja meg az eredményt a csoportmérkőzések alatt, a kieséses fordulókban pedig a csapatok zászlajával fellobogózott fára mászik.

Neked van házi kedvenced?
Neki vajon jobban menne? Ő hogyan csinálná?
Hadd próbálja meg ő is!

by Szilas

0 Votes
#1096 of #1440 in the World
#12 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge