Els profetes de la Copa del Món

Translated into Catalan (Original version)


Te'n recordes, del pop Paul? Va ser l'estrella del Mundial del 2010 perquè va endevinar l'equip guanyador dels partits que jugava Alemanya. També va endevinar el guanyador de la final. Tot va començar amb l'Eurocopa del 2008, quan va predir correctament el resultat d'11 dels 13 partits. Escollia una de les dues caixes que contenien menjar i que tenien, cada una, la bandera dels països que jugaven cada partit. Malauradament, el pop Paul va morir a finals del 2010.

Però no estava sol. Fins i tot el cocodril Harry va endevinar qui seria el guanyador del Mundial del 2010. A més, va predir el resultat de dues eleccions federals d'Austràlia consecutives. No obstant això, mai va tenir l'èxit del pop alemany. Tampoc el va superar en Mani, un lloro de Singapur que va encertar els guanyadors de tots els quarts de final i de les semifinals del Mundial del 2010, però que va fallar el resultat de la final entre Espanya i Holanda.

Des del prematur adéu d'en Paul, hi ha hagut molts competidors per succeir-lo. Durant l'Eurocopa del 2012, va haver-hi tres animals que jugaven a aquest joc: en Citta, un elefant indi que vivia en un zoo de Cracòvia, a Polònia; en Fred, la fura ucraïnesa amb compte a Twitter, i en Funtik, el porc endeví, també ucraïnès, capaç d'encertar el guanyador de dos de cada tres partits.

Qui substituïrà el pop Paul al proper Mundial? Serà el lloro beneït pel Papa Francesc a la plaça de Sant Pere del Vaticà, ja tota una estrella mediàtica a Itàlia? O serà la Nelly, l'elefant alemany que fins ara ha encertat 30 resultats dels 33 partits? I, per descomptat, no subestimeu els poders psíquics del cadell d'ós panda impulsat pels mitjans estatals xinesos.

El lloro italià Amore farà la seva predicció escollint la bandera de l'equip guanyador en un camp de futbol en miniatura. La Nelly prefereix seleccionar els guanyadors xutant a una de les xarxes que porten les banderes dels diferents països que competeixen. En canvi, el cadell de panda pronosticarà els resultats de la fase grupal triant menjar de diferents caixes marcades amb banderes, i enfilant-se a un arbre amb la bandera que esculli en el cas dels vuitens de final.

Tens mascota?
Creus que podria fer-ho millor? Com?
Deixa que ho provi!

by Mercè Pallarols

1 Votes
#761 of #1440 in the World
#3 of #5 for Catalan


Mercè Pallarols's website

Go to the ranking page for Catalan

Can you translate better?

Join the challenge