Οι προφήτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, καθώς κατόρθωνε να προβλέπει το νικητή των αγώνων που έπαιζε η Γερμανία. Πρόβλεψε επίσης και τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 και τον είδαμε να προβλέπει με επιτυχία το αποτέλεσμα σε 11 αγώνες από τους 13. Αυτό που έκανε ήταν να επιλέγει ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν τροφή και έφεραν τις εθνικές σημαίες των ομάδων που συμμετείχαν στον κάθε αγώνα. Δυστυχώς, ο Πολ πέθανε στα τέλη του 2010.

Δεν ήταν όμως ο μόνος. Υπήρχε και ο Χάρι ο Κροκόδειλος, ο οποίος πρόβλεψε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010. Κατάφερε επιπλέον να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο διαδοχικών ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, δεν έγινε ποτέ τόσο διάσημος όσο το γερμανικό χταπόδι. Ούτε ο Μάνι τα πήγε καλύτερα, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη που πρόβλεψε τα αποτελέσματα σε όλους των προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, γιατί απέτυχε να προβλέψει τον νικητή του τελικού ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός για τη διαδοχή του. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, τρία ζώα την διεκδίκησαν: η Τσίτα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας, ο Φρεντ, το κουνάβι από την Ουκρανία, τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter, και ο Φάντικ, το γουρούνι-μάντης από την Ουκρανία, που κατάφερε να προβλέψει σωστά 2 από τους 3 αγώνες.

Ποιος άραγε θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Μήπως ο παπαγάλος που ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και που είναι τώρα το αστέρι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ιταλίας; Ή η Νέλι, η ελεφαντίνα από τη Γερμανία που έχει προβλέψει με επιτυχία 30 από τους 33 αγώνες μέχρι σήμερα; Και φυσικά, δεν πρέπει να υποτιμάτε τις μεταφυσικές δυνάμεις του νεαρού πάντα, το οποίο υποστηρίζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Ιταλός παπαγάλος με το όνομα Αμόρε (Αγάπη στα ιταλικά) θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας πάνω σε μια μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλοτσώντας μία μπάλα σε ένα από τα δύο τέρματα που φέρουν μπροστά τους τις σημαίες των διαγωνιζόμενων χωρών. Αντιθέτως, το νεαρό πάντα κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων θα προβλέπει την έκβαση επιλέγοντας φαγητό από κουτιά τα οποία φέρουν τις σημαίες των χωρών, ενώ στους αγώνες του τελικού θα σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο από το οποίο θα ανεμίσει μία σημαία.

Εσύ έχεις κατοικίδιο ζώο;
Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα; Με ποιον τρόπο;
Άφησέ το να προσπαθήσει!

by Dimitra Theofani

10 Votes
#338 of #1440 in the World
#9 of #27 for GreekGo to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge