Preroki svetovnega pokala

Translated into Slovenian (Original version)


Se še spomnite hobotnice Paula? Bil je zvezda svetovnega prvenstva leta 2010, ker mu je uspelo napovedati zmagovalca tekem z Nemčijo. Prav tako mu je uspelo napovedati zmagovalca v finalu. Njegova kariera se je začela s prvenstvom Euro 2008, saj je pravilno napovedal enajst od trinajstih tekem. Izbiral je med dvema škatlama s hrano, ki sta bili označeni z državno zastavo sodelujočih ekip posamezne tekme. Žal je konec leta 2010 umrl.

Paul pa ni bil edini. Tudi krokodil Harry je pravilno napovedal zmagovalca svetovnega pokala leta 2010. Pa ne samo to, napovedal je tudi rezultat dvojih zaporednih avstralskih zveznih volitev. Kljub temu ni nikoli dosegel priljubljenosti nemške hobotnice. Niti Maniju, singapurskemu papagaju, ni šlo bolje. Pravilno je napovedal vse rezultate četrtfinala in polfinala svetovnega prvenstva 2010, vendar mu ni uspela napoved zmagovalca sklepne tekme med Španijo in Nizozemsko.

Vse od prezgodnjega Paulovega odhoda poteka boj za njegov prestol. Med prvenstvom Euro 2012 so se merile tri živali: Citta, indijski slon iz živalskega vrta v Krakovu na Poljskem; Fred, ukrajinski beli dihur, ki mu lahko sledite na Twitterju; Funtik, ukrajinski preroški merjasec, ki lahko pravilno napove izid dveh od treh tekem.

Kdo se bo zavihtel na prestol hobotnice Paula med naslednjim svetovnim prvenstvom? Bo to papagaj, ki ga je blagoslovil papež Frančišek na Trgu svetega Petra in je trenutno zvezda italijanske državne radiotelevizije? Bo to morda Nelly, nemška slonica, ki je pravilno napovedala že trideset od triintridesetih rezultatov tekem? Seveda ne podcenjujte nadnaravnih sposobnosti mladega pande, ki ga podpirajo kitajski državni mediji.

Italijanski papagaj Amore (italijansko ljubezen) bo svojo napoved podal z izbiro zastave zmagovalne ekipe na pomanjšanem nogometnem igrišču. Nelly najraje napoveduje zmagovalca z brcanjem žoge v eno od mrež z zastavami držav nasprotnic, medtem ko bo mladič panda rezultat tekem v skupini napovedoval z izbiranjem hrane iz z zastavami označenih škatel, za napoved rezultata izločilnih tekem pa bo splezal na drevo s plapolajočo zastavo.

Imate hišnega ljubljenčka?
Bi jih lahko prekosil? Kako?
Dajte mu priložnost!

by Abecednik

34 Votes
#167 of #1440 in the World
#1 of #4 for Slovenian


Abecednik's website

Go to the ranking page for Slovenian

Can you translate better?

Join the challenge