VM-orakler

Translated into Danish (Original version)


Kan du huske Paul, blæksprutten? Han var stjernen ved VM i 2010, han kunne forudsige vinderen af Tysklands kampe. Han forudsagde også vinderen af finalen. Hans karriere begyndte ved EM i 2008, hvor han forudsagde vinderen af 11 ud af 13 kampe. Han skulle vælge mellem to kasser med mad forsynet med landsholdenes respektive flag. Desværre døde han i slutningen af 2010.

Paul var ikke alene. Selv krokodillen Harry forudsagde vinderen af VM i 2010. Desuden var han i stand til at forudsige resultaterne af to australske parlamentsvalg i træk. Men han blev alligevel aldrig så populær som den tyske blæksprutte. Heller ikke Mani gjorde det bedre, en papegøje fra Singapore, der gættede alle vinderne i kvart- og semifinalerne ved VM 2010, fordi den ikke kunne gætte, hvem der ville vinde mellem Spanien og Holland i finalen.

Siden Pauls alt for tidlige bortgang, har der været stor konkurrence om, hvem der skal efterfølge ham. Under EM i 2012 var der tre dyr med i opløbet: Citta, en indisk elefant, beboende i en zoologisk have i Krakow, Polen. Fred, den ukrainske fritte, som kan følges på Twitter. Og Funtik, det ukrainske sandsiger-svin, der er i stand til at forudsige resultatet af 2 ud af 3 kampe.

Hvem vil erstatte blæksprutten Paul under næste VM? Bliver det papegøjen, velsignet af pave Frans på Peterspladsen, og nu en italiensk TV-stjerne? Eller bliver det Nelly, den tyske elefant, der korrekt har gættet 30 ud af 33 kampresultater til dato? Og selvfølgelig skal man ikke undervurdere den synske pandaunge, der støttes af de statslige kinesiske medier.

Den italienske papegøje ved navn Amore (italiensk for kærlighed) vil give sine forudsigelser ved at vælge det vindende holds flag på en miniaturefodboldbane. Nelly foretrækker at forudsige vinderen ved at sparke en bold ind i et af to mål forsynet med kombattanternes flag. I stedet, vil Pandaungen gætte udfaldet af gruppespilskampene ved at vælge mad fra kasser markeret med de respektive flag og ved vind-eller-forsvind-kampene kravler den op i et træ med vinderens flag.

Har du et kæledyr?
Ville han eller hun være i stand til at gøre det bedre? Hvordan?
Lad dem give det et skud!

by Isabella Steinicke

0 Votes
#1083 of #1440 in the World
#6 of #8 for DanishGo to the ranking page for Danish

Can you translate better?

Join the challenge