WK - Voorspellers

Translated into Dutch (Original version)


Herinnert u zich Paul de Octopus nog? Hij was de ster van het WK in 2010 omdat hij de uitslag van de wedstrijden van de Duitse ploeg kon voorspellen. Hij voorspelde ook de winnaar van de finale. Zijn carrière begon met het EK van 2008, toen slaagde hij erin om 11 van de 13 wedstrijden goed te voorspellen. Hij koos tussen twee bakjes eten met daarop de vlaggen van de twee teams die de wedstrijd speelden. Helaas overleed hij eind 2010.

Maar Paul was niet de enige. Harry de Krokodil voorspelde ook de winnaar van het WK 2010. Bovendien wist hij ook de uitslag van twee opeenvolgende Australische federale parlementsverkiezingen te voorspellen. Toch bezat hij niet de charme van de Duitse octopus. Mani, de papegaai uit Singapore die alle resultaten van de kwart- en halve finales van het WK 2010 voorspelde, deed het ook niet beter omdat hij er niet in slaagde te raden wie de finale tussen Spanje en Nederland zou winnen.

Sinds de vroegtijdige dood van Paul is er een hevige strijd gaande over wie hem op zal volgen. Tijdens het EK van 2012 speelden de volgende drie dieren dit spel: Citta, een Indische olifant uit een dierentuin in Krakau in Polen. Fred, een Oekraïense fret die te volgen is op Twitter. En Funtik, het waarzeggende zwijn uit Oekraïne dat 2 van de 3 wedstrijden juist weet te voorspellen.

Wie zal tijdens het volgende WK de plaats van Paul de Octopus innemen? Misschien wel de papegaai die door Paus Franciscus op het Sint-Pietersplein werd gezegend en nu al een ster is op de Italiaanse publieke omroep. Of  wordt het misschein toch Nelly, de Duitse olifant die tot dusver al 30 van de 33 wedstrijden juist wist te voorspellen? Onderschat ook zeker de paranormale krachten niet van het pandajong dat door de Chinese staatsmedia wordt gesteund.

De Italiaanse papegaai genaamd Amore (Italiaans voor liefde) doet zijn voorspelling door op een miniatuur voetbalveld de vlag van het winnende team te kiezen. Nelly voorspelt winnaars liever door de bal in één van twee netten met de vlaggen van de deelnemende landen te schieten. Het pandajong daarentegen zal de uitslag van wedstrijden voorspellen door voedsel te pakken uit dozen die gemarkeerd zijn met vlaggen en door tijdens de afvalrondes in een met vlaggen gemarkeerde boom te klimmen.

Heb jij een huisdier?
Zou hij of zij het beter kunnen? Hoe?
Laat het ze maar eens proberen!

by Myrte Wouterse

1 Votes
#755 of #1440 in the World
#8 of #11 for DutchGo to the ranking page for Dutch

Can you translate better?

Join the challenge