Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vi-l mai amintiti pe Paul, caracatița? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, după ce a ghicit câștigătorul meciurilor Germaniei. A ghicit și câștigătorul finalei. Și-a început cariera cu Euro 2008, unde a ghicit corect 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu alimente marcate cu drapelurile naționale ale fiecărei echipe care a participat la fiecare meci. Din păcate a decedat la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul. Până și Harry, crocodilul, a ghicit câștigătorului Cupei din 2010. In plus, a prezis de două ori consecutiv rezultatele alegerilor federale din Australia. Cu toate acestea, nu a fost niciodata la fel de faimos precum caracatiţa germană. Nici Mani, un papagal din Singapore, n-a avut mai mult noroc, a ghicit toate sferturile și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, dar nu și câştigătorul finalei dintre Spania și Olanda.

De la moartea prematură a lui Paul, există o mare concurență pentru a vedea cine-i va prelua coroana. În timpul Cupei Europene din 2012, trei animale s-au bătut pentru acest loc: Citta, un elefant indian dintr-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul ghicitor ucrainean capabil să prezică corect 2 meciuri din 3.

Cine o să-l înlocuiască pe Paul caracatița la următoarea Cupă Mondială? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântului Petru, ajuns deja o vedetă a televiziunii naționale publice din Italia? Sau Nelly, elefantul german care până acum a prezis 30 de rezultate din cele 33 de meciuri pana in prezent? Și, bineînțeles, nu e de trecut cu vederea nici talentul clarvăzător al puiului de panda susținut de mass-media de stat chineză.

Papagalul italian Amore („iubire” în italiană) își va anunța pronosticul alegând steagul câștigătorilor pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii lovind o minge în oricare din porțile cu steagurile concurenților. În schimb, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor alegând hrana din cutiile marcate cu steaguri, iar la partidele eliminatorii pe grupe, prin urcarea într-un copac, arborând un drapel.

Aveţi un animal de companie?
Credeti ca s-ar descurca mai bine ? Cum?
Lăsaţi-l să încerce!

by Ovidiu Ionita

0 Votes
#1066 of #1440 in the World
#28 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge