Оракули на Световното първенство

Translated into Bulgarian (Original version)


Помните ли Пол, октопода? Той беше звездата на Световната купа през 2010г., тъй като успя да познае победителя от мачовете на Германия. Позна и победителя на финала. Кариерата му започна от Евро 2008 когато направи точно предсказание за 11 от 13 мача. Пол избираше между две кутии с храна с националните флагове на всеки отбор, участващ във всеки мач. За съжаление, почина в края на 2010 г.

Но Пол не беше единственият. Крокодилът Хари също успя да познае победителя от Световното първенство през 2010 г. Нещо повече, той предсказа и два поредни резултата от федералните избори в Австралия. Но така и не достигна славата на немския октопод. Нито пък Мани, сингапурският папагал, който позна всички четвъртфинали и полуфинали на Световното първенство през 2010 г., но не успя да отгатне кой ще спечели финала - Испания или Холандия.

След преждевременната смърт на Пол голямата надпревара за това кой ще наследи короната му продължава. По време на Евро 2012г. имаше три животни, които се състезаваха в тази надпревара: Индийският слон Сита от зоологическата градина в Краков, Полша. Украинският пор Фред, когото можете да последвате в Туитър. И  украинското прасе-гадател Фунтик, което може да предскаже с точност 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол по време на следващото Световно първенство? Дали това ще бъде папагалът, благословен от папа Франциск на площад Свети Петър, сега звезда на националната телевизия на Италия? Или пък Нели, немският слон, който досега  е предсказал с точност 30 от 33 футболни резултата? И, разбира се, не са за подценяване ясновидските способности на бебето панда, подкрепяно от китайските държавни медии.

Италианският папагал  Аморе („любов“ на италиански) ще направи своето предсказание като избере флага на отбора-победител в миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите като ритва топка в една от мрежите на двете състезаващите се страни, с техните флагове отпред. За разлика от тях, по време на груповата фаза бебето панда ще познава изхода от мачовете като взема храна от кутии, обозначени с флагове, а в квалификационните рундове - като се покатери на дърво и развее съответния флаг.

Имате ли домашен любимец?
Той или тя биха ли се справили по-добре? Как?
Дайте им шанс!

by Bela Vasileva

0 Votes
#1052 of #1440 in the World
#12 of #13 for BulgarianGo to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge