VM-orakler

Translated into Norwegian Bokmål (Original version)


Husker du blekkspruten Paul? Han var stjernen i VM 2010, og hadde evnen til å gjette vinneren av Tysklands kamper. Han gjettet også vinneren av finalen. Hans karriere startet med Euro 2008, hvor han tippet riktig i 11 av 13 kamper. Han valgte mellom to bokser som inneholdt mat med de nasjonale flaggene til hvert lag som var involvert i hver kamp. Dessverre døde han i slutten av 2010.

Paul var ikke alene. Selv krokodillen Harry gjettet vinneren av VM i 2010. Dessuten var han i stand til å forutsi to påfølgende valgresultater i det australske parlamentvalget. Likevel hadde han aldri den samme appellen som den tyske blekkspruten. Mani gjorde det heller ikke bedre, en papegøye fra Singapore som gjettet alle kvartfinalene og semifinalen i VM i 2010, fordi han ikke klarte å gjette hvem som ville stikke av med seieren mellom Spania og Nederland i finalen.

Siden Pauls altfor tidlige avgang, har det vært stor konkurranse om hvem som skal ta over tronen. Under Euro 2012, var det tre dyr som spilte dette spillet: Citta, en indisk elefant som bor i en dyrehage i Krakow, Polen. Fred, den ukrainske ilderen som kan følges på Twitter. Og Funtik, det ukrainske spåsvinet som er i stand til å forutse to av tre kamper.

Hvem vil ta plassen til blekkspruten Paul under neste VM? Vil det være papegøyen som er velsignet av pave Francis i Petersplassen, nå en stjerne av den italienske nasjonale allmennkringkasteren? Eller vil det være Nelly, den tyske elefanten som har gjettet riktig i 30 av 33 kampresultater til dags dato? Og selvfølgelig, ikke undervurder de psykiske kreftene til pandaungen som støttes av kinesiske statlige medier.

Den italienske papegøyen som heter Amore (italiensk for kjærlighet) vil gi sin spådom ved å velge flagget til det vinnende laget på en miniatyr-fotballbane. Nelly foretrekker å forutsi vinnerne ved å sparke en ball inn i ett av målene med flaggene til de konkurrerende landene plassert foran dem. Pandaungen vil i stedet gjette utfallet av kampene ved å plukke mat fra bokser merket med flagg under gruppespillet og ved å klatre et tre med et flagg oppheist under knockout-runder.

Har du et kjæledyr?
Vil han eller hun være i stand til å gjøre det bedre? Hvordan?
La dem gi det en sjanse!

by Lars K. Rønes

0 Votes
#1037 of #1440 in the World
#2 of #2 for Norwegian BokmålGo to the ranking page for Norwegian Bokmål

Can you translate better?

Join the challenge