Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă  mai  amintiți de caracatiţa Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, reuşind să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de Germania. De asemenea, a reușit să ghicească câștigătorul finalei. Cariera sa a început lodata cu Cupa Europeană din 2008, si a reusit să prezică corect 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii care contineau hrana  marcate cu steagurile naționale ale fiecărei echipe implicate în fiecare meci. Din păcate,  a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu erasingur. Până și Harry, crocodilul, a ghicit câștigătoarea Campionatului Mondial din 2010. In plus, el a fost capabil să prezică două rezultate consecutive ale Alegerilor Australiene Federale . Totuși, nu a avut farmecul caracatitei germane. Nici Mani nu s-a desurcat mai bine, un papagal din Singapore care a ghicit rezultatele pentru toate sferturile de finală și semifinalele Campionatului Mondial din 2010, fiindca nu a ghicit câştigătoarea finalei disputate între Spania și Olanda.

De la plecarea prematura a lui Paul,a existat o mare competitie pentru a vedea cine-i va lua coroana În timpul Campionatului European din 2012, au fost  trei animale care au jucat acest joc: Citta, un elefant indian care traia intr-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul prezicător, ucrainean ,  capabil să prezica corect rezultatul a 2 meciuri din 3.

Oare cine  va înlocui caracatița Paul pe parcursul urmatorului Campionat Mondial? Va fi oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, ajuns deja o veritabilă stea a televiziunii naționale publice din Italia? Sau va fi Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatul a 30 de meciuri din cele 33 disputate până în prezent? Și desigur, nu subestimati nici puterile paranormale ale puiului panda, sprijinit de către mass media din China

Papagalul italian, Amore („iubire“, în italiană), își va prezenta pronosticul alegând drapelul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii lovind  o minge într-una dintre plasele cu steagurile țărilor competitoare aranjate în fața ei. În schimb, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor alegând hrana din cutii marcate cu steaguri iar   la partidele eliminatorii  pe grupe , prin cățărarea intr-un copac arborand un steag.

Ai un animal de companie?
Ar fi el sau ea capabil(a) sa se descurce mai bine ? Cum?
Lasa-i sa incerce!

by Iulia Christina

1 Votes
#747 of #1440 in the World
#20 of #34 for Romanian


Iulia Christina's website

Go to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge