Τα μαντεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Translated into Greek (Original version)


Θυμάστε τον Πολ, το χταπόδι; Ήταν το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 αφού μπόρεσε να προβλέψει τον νικητή στα ματς της Γερμανίας. Πρόβλεψε επίσης τον νικητή του τελικού. Η καριέρα του ξεκίνησε με το Euro 2008 και μετά προχώρησε με τη σωστή πρόβλεψη 11 από 13 αγώνες. Η συνήθεια του ήταν να διαλέγει ανάμεσα σε δύο κουτιά που περιείχαν φαγητό με την εθνική σημαία της κάθε ομάδας που συμμετείχε στον αγώνα. Δυστυχώς, πέθανε στο τέλος του 2010.

Ο Πολ δεν ήταν μόνος. Ακόμα και Χάρι ο Κροκόδειλος πρόβλεψε τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Και όχι μόνο αυτό. Κατάφερε να προβλέψει τα αποτελέσματα δύο συνεχόμενων ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία. Παρ' όλα αυτά, ποτέ δεν είχε τη γοητεία του χταποδιού από τη Γερμανία. Ούτε ο Μάνι, ένας παπαγάλος από τη Σιγκαπούρη που πρόβλεψε όλους του προημιτελικούς και ημιτελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010, ήταν καλύτερος, γιατί απέτυχε να προβλέψει ποιος θα κέρδιζε ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Μετά τον πρόωρο χαμό του Πολ, έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους επίδοξους διαδόχους του. Κατά τη διάρκεια του Euro 2012 υπήρξαν τρία ζώα που έπαιζαν αυτό το παιχνδι: Η Σίττα, ένας ινδικός ελέφαντας που ζει σε ζωολογικό κήπο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Ο Φρεντ, ένα κουνάβι από την Ουκρανία, το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στο Twitter. Και ο Φάντικ ένας προφήτης χοίρος που μπορεί να προβλέψει σωστά 2 από 3 αγώνες.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Πολ του χταποδιού κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου κυπέλλου; Θα είναι ο παπαγάλος που έχει την ευλογία του Πάπα Φραγκίσκου από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, που είναι τώρα το αστέρι της ιταλικής εθνικής ραδιοτηλεόρασης; Ή θα είναι η Νέλι ο γερμανικός ελέφαντας που πρόβλεψε με ακρίβεια 30 από 33 αποτελέσματα αγώνων μέχρι σήμερα; Και βέβαια, μην υποτιμάτε τις ψυχικές δυνάμεις του νεαρού πάντα που υποστηρίζεται από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλικός παπαγάλος Αμόρε (Αγάπη στα ιταλικά) θα δώσει την πρόβλεψή του επιλέγοντας τη σημαία της νικήτριας ομάδας σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε μικρογραφία. Η Νέλι προτιμά να προβλέπει τους νικητές κλοτσώντας μια μπάλα στα δίχτυα του ενός εκ των δύο τερμάτων που φέρουν μπροστά τους τις σημαίες των διαγωνιζόμενων χωρών. Το νεαρό πάντα, απ'την άλλη, θα προβλέψει την έκβαση των αγώνων των ομίλων επιλέγοντας φαγητό μέσα από κουτιά τα οποία φέρουν τις σημαίες των χωρών ενώ στους τελικούς θα ανέβει σε ένα δέντρο στο οποίο θα ανεμίζει μια σημαία.

Έχετε κατοικίδιο ζώο;
Θα μπορούσε εκείνος ή εκείνη να κάνει κάτι καλύτερο; Πώς;
Δωσ'του την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει!

by Georgia Efstratiou

87 Votes
#92 of #1440 in the World
#6 of #27 for Greek


Georgia Efstratiou's website

Go to the ranking page for Greek

Can you translate better?

Join the challenge