Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă  mai  amintiți de caracatiţa Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, reuşind să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de Germania. De asemenea, a reușit să ghicească câștigătorul finalei. Cariera sa a început la Cupa Europeană din 2008, reuşind să prezică corect 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu hrană marcate cu steagurile naționale ale fiecărei echipe implicate în fiecare meci. Din păcate, Paul a murit la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost singurul. Până și Harry, crocodilul, a ghicit câștigătoarea Campionatului Mondial din 2010. Mai mult, el a reuşit să prezică două rezultate consecutive ale alegerilor federale din Australia. Totuși, nu a reușit să întreacă faima caracatiței germane. Nu s-a descurcat mai bine nici Mani, un papagal din Singapore care a ghicit rezultatele pentru toate sferturile de finală și semifinalele Campionatului Mondial din 2010, deoarece nu a ghicit câştigătoarea finalei disputate între Spania și Olanda.

După moartea prematură a lui Paul, a apărut o concurența acerbă referitoare la cine îl va înlocui. În timpul Campionatului European din 2012, trei animale şi-au disputat locul: Citta, un elefant indian de la o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul prezicător, ucrainean , care a reuşit să indice corect rezultatul a 2 meciuri din 3.

Oare cine  va înlocui caracatița Paul la următorul Campionat Mondial? Să fie oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, ajuns deja o veritabilă stea a televiziunii naționale publice din Italia? Sau să fie Nelly, elefantul german care a prezis corect rezultatul a 30 de meciuri din cele 33 disputate până în prezent? Și desigur,nu trebuie subestimate nici puterile paranormale ale puiului panda, sprijinit de către mass media din China

Papagalul italian, Amore („iubire“, în italiană), își va prezenta pronosticul alegând drapelul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii trimițând o minge într-una dintre plasele cu steagurile țărilor competitoare aranjate în fața ei. În schimb, în timpul meciurilor din grupe, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor alegând hrana din cutii marcate cu steaguri iar  în partidele eliminatorii, prin cățărarea într-un copac care arborează un steag.

Ai un animal de companie?
Ar putea, el sau ea, să se descurce mai bine? Cum?
Dă-le şansa să încerce!

by Ionescu Iuliana

6 Votes
#429 of #1440 in the World
#12 of #34 for RomanianGo to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge