Oracolele Cupei Mondiale

Translated into Romanian (Original version)


Vă  mai  amintiți de caracatiţa Paul? A fost vedeta Cupei Mondiale din 2010, reuşind să ghicească câștigătorul meciurilor jucate de Germania. De asemenea, a reușit să ghicească câștigătorul finalei. Cariera sa a început la Cupa Europeană din 2008, reuşind să prezică corect 11 meciuri din 13. Obișnuia să aleagă între două cutii cu alimente marcate cu drapelele naționale ale fiecărei echipe care a participat la fiecare meci. Din păcate, el a decedat la sfârșitul anului 2010.

Paul nu a fost unicul. Chiar și crocodilul Harry a ghicit câștigătorul Cupei Mondiale din 2010. Mai mult decât atât, el a reuşit să prezică două rezultate consecutive ale Alegerilor Federale din Australia. Totuși, el nu a avut farmecul caracatiţei germane. Nici Mani nu s-a desurcat mai bine, un papagal din Singapore care a ghicit rezultatele pentru toate sferturile de finală și semifinalele Cupei Mondiale din 2010, deoarece nu a ghicit câştigătorul finalei disputate între Spania și Olanda.

De la decesul prematur a lui Paul, a existat o mare concurenţă pentru a vedea cine-i va prelua coroana. În timpul Cupei Europene din 2012, trei animale au jucat acest joc: Citta, un elefant indian care trăia într-o grădină zoologică din Cracovia, Polonia. Fred, dihorul ucrainean care poate fi urmărit pe Twitter. Și Funtik, porcul prezicător ucrainean, capabil să prezica corect 2 meciuri din 3.

Oare cine va înlocui caracatița Paul la următoarea Cupă Mondială? Să fie oare papagalul binecuvântat de Papa Francisc în Piața Sfântului Petru, ajuns deja o vedetă a televiziunii naționale publice din Italia? Sau să fie Nelly, elefantul german care a prezis rezultatul corect a 30 de meciuri din cele 33 disputate până în prezent? Și, desigur, nu subestimati nici puterile paranormale ale puiului panda, susținut de mass-media din China.

Papagalul italian cu numele Amore („iubire“ în italiană) își va prezenta pronosticul alegând drapelul echipei câștigătoare pe un teren de fotbal în miniatură. Nelly preferă să prezică învingătorii lovind o minge într-una dintre porţile cu drapelele țărilor rivale amplasate în fața ei. În schimb, puiul panda va ghici rezultatul meciurilor alegând hrana din cutiile marcate cu drapele, iar la partidele eliminatorii pe grupe, prin urcarea într-un copac, arborând un drapel.

Aveţi un animal de companie?
S-ar descurca el mai bine ? În ce mod?
Lăsaţi-i să încerce!

by Ion Lungu

0 Votes
#1028 of #1440 in the World
#26 of #34 for Romanian


Ion Lungu's website

Go to the ranking page for Romanian

Can you translate better?

Join the challenge