Világbajnokság-jóslatok

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszel Paulra, a polipra? Ő volt a 2010-es világbajnokság sztárja, aki Németország meccsein meg tudta tippelni a nyertest. A döntő nyertesét is eltalálta. Karrierje a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnoksággal kezdődött, amikor 13 mérkőzésből 11-et jósolt meg helyesen. Két,  a mérkőzésen résztvevő csapatok zászlajával ellátott, ételes doboz közül szokott választani. Sajnos 2010 végén elhunyt.

Nem Paul volt az egyetlen. Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világbajnokság győztesét. Sőt, két egymást követő ausztrál szövetségi választás eredményét is meg tudta jövendölni. Ennek ellenére soha nem tudta felülmúlni a német polip sikerét. Mani, a szingapúri papagáj sem járt jobban, aki ugyan helyesen tippelte meg a 2010-es világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének az eredményét, a spanyol-holland döntő nyertesét azonban nem találta el.

Paul korai távozása óta nagy versengés folyik a koronájáért. A 2012-es Európa-bajnokság alatt három állat is versenybe szállt: Citta, az indiai elefánt, a krakkói állatkert lakója. Fred, az ukrán vadászgörény, akit a Twitteren lehet követni. Valamint Funtik, az ukrán jövendőmondó sertés, aki háromból két mérkőzés eredményét tudja megjósolni.

Vajon ki foglalja el Paul, a polip helyét a következő világbajnokság során? A papagáj, akit Ferenc pápa megáldott a Szent Péter téren, s aki ma már az olasz közszolgálati televízió egyik sztárja? Esetleg Nelly, a német elefánt, aki eddig 33 mérkőzésből 30 eredményét jósolta meg helyesen? Természetesen ne becsüljük le a kínai állami sajtó támogatását élvező pandakölyök természetfeletti képességeit sem.

Amore (olaszul: szerelem), az olasz papagáj, a győztes csapat lobogójának kiválasztásával tippel egy miniatűr futballpályán. Nelly úgy szereti megjövendölni a győztest, hogy a labdát a versengő országok egyikének a zászlóval ékesített hálójába rúgja. A pandakölyök ehelyett zászlókkal megjelölt dobozokból kivett élelemmel jósolja meg az eredményt a csoportmérkőzések alatt, a kieséses fordulókban pedig fellobogózott fára mászik.

Te tartasz kisállatot?
Nekik vajon jobban menne? Hogyan?
Hadd próbálják meg!

by Jozsef Tamas Herczeg

14 Votes
#285 of #1440 in the World
#7 of #14 for HungarianGo to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge