VM-oraklen

Translated into Swedish (Original version)


Minns ni bläckfisken Paul? Han var den stora stjärnan under VM 2010 och lyckades tippa vinnaren i Tysklands matcher. Han tippade dessutom rätt i finalen. Karriären startade med EM 2008 där han lyckades förutsäga vinnaren i 11 av 13 matcher. Hans metod gick ut på att välja mellan två matlådor försedda med de två lagens respektive flaggor. Dessvärre dog han i slutet av 2010.

Paul var inte den ende i sitt slag. Krokodilen Harry spådde också rätt vinnare i VM 2010. Dessutom lyckades han förutse valresultaten i två på varandra följande parlamentsval i Australien. Men vad gäller karisma lyckades han aldrig överträffa den tyska bläckfisken. Papegojan Mani från Singapore nådde inte heller hela vägen fram, trots att hans förutsägelser inför varenda kvarts- och semifinal under VM 2010 stämde. Han prickade nämligen inte in vinnaren i finalen mellan Spanien och Holland.

Efter Pauls för tidiga bortgång är det stor konkurrens om vem som ska efterträda honom. Under EM 2012 var tre djur med i spelet: Citta, en indisk elefant från en djurpark i Krakow, Polen. Fred, den ukrainska illern som går att följa på Twitter. Och Funtik, den siande grisen från Ukraina som klarade att förutspå 2 av 3 matcher.

Så vem får ta över efter bläckfisken Paul under kommande VM? Blir det papegojan som välsignades av påven Franciskus på Petersplatsen och blev en stjärna i italiensk radio och TV? Eller blir det den tyska elefanten Nelly som satsat rätt på 30 matcher av 33 hittills? Och man ska naturligtvis inte underskatta den inre styrkan hos den pandaunge som får stöd av kinesiska statens massmedia.

Den italienska papegojan Amore ("kärlek" på italienska) kommer att avslöja sin förutsägelse genom att välja det vinnande lagets flagga på en fotbollsplan i miniatyr. Nelly föredrar att förutsäga vinnaren genom att sparka in en boll i något av målen som försetts med flaggor från de tävlande länderna. Pandaungen kommer i stället att gissa utgången av matcherna genom att välja mat från lådor märkta med flaggor och genom att klättra upp i ett träd med en flagga under slutspelet.

Har du ett husdjur?
Skulle din kelgris klara det bättre? Hur då?
Låt ditt husdjur försöka!

by Anneli Karlsten Montin

0 Votes
#1024 of #1440 in the World
#14 of #15 for Swedish


Anneli Karlsten Montin's website

Go to the ranking page for Swedish

Can you translate better?

Join the challenge