A világbajnokság látnokai

Translated into Hungarian (Original version)


Emlékszel Paulra, a polipra? Ő volt a 2010-es világbajnokság sztárja, mert helyesen tippelte meg Németország meccseinek nyertesét. Még a döntő nyertesét is megtippelte. Karrierje a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnoksággal kezdődött, ahol 13 mérkőzésből 11-et  jósolt meg helyesen. A mérkőzésen résztvevő csapatok zászlajával ellátott két ételes doboz közül választott. Sajnos 2010 végén kimúlt.

Paul nem volt egyedül. Még Harry, a krokodil is megjósolta a 2010-es világbajnokság győztesét. Sőt, sikeresen megjósolta két egymást követő ausztrál szövetségi választás eredményét is. Ennek ellenére soha sem örült akkora figyelemnek, mint a német polip. Mani, a szingapúri papagáj sem járt jobban, aki ugyan helyesen tippelte a 2010-es Világbajnokság összes negyed- és elődöntőjének eredményét, de tévedett a spanyol-holland döntőt illetően.

Paul korai távozása óta nagy a versengés a koronájáért. A 2012-es Európa-bajnokság alatt három állat is versenybe szállt: Citta, az indiai elefánt, a krakkói állatkertből; Fred, az ukrán vadászmenyét, akit a Twitteren lehet követni; és Funtik, az ukrán jövendőmondó ártány, aki sikeresen jósolta meg háromból két mérkőzés eredményét.

Vajon ki lép Paul a Polip helyébe, a következő világbajnokságon? A papagáj, akit Ferenc pápa megáldott a Szent Péter téren, és aki ma már az olasz közszolgálati televízió egyik sztárja? Talán Nelly, a német elefánt, aki eddig 33 mérkőzésből 30 eredményét jósolta meg helyesen? Természetesen ne becsüljük le a kínai pandakölyök természetfeletti képességeit sem, az állami sajtóval a háta mögött.

Amore (olaszul „szerelem”), az olasz papagáj, arra gyúr, hogy egy miniatűr focipályán válassza ki a győztes csapat zászlaját. Nelly a két fél közül a nyertes zászlójával jelölt hálóba szereti pöckölni a labdát. A pandakölyök viszont a csoportmérkőzések alatt a zászlóval jelölt ételes dobozokból majszolással, a kieséses szakaszban pedig a megfelelő zászlóval felzászlózott fára mászással jósol.

Te tartasz kisállatot?
Szerinted az  ügyesebb lenne náluk? Hogyan?
Adj neki egy esélyt!

by Laszlo Gabris

36 Votes
#161 of #1440 in the World
#3 of #14 for Hungarian


Laszlo Gabris's website

Go to the ranking page for Hungarian

Can you translate better?

Join the challenge