Proročanstva vezana za Svjetsko prvenstvo

Translated into Serbian Latin (Original version)


Da li se sjećate hobotnice Pola? On je bio zvijezda Svjetskog prvenstva 2010. godine zbog toga što je mogao da pogodi ko će biti pobjednik utakmica u kojima je igrala reprezentacija Njemačke. Pogodio je i ko će biti pobjednik finala. Karijeru je započeo sa Evropskim prventsvom 2008. godine, kada je tačno predvidio ishod 11 od 13 utakmica. Birao je jednu od dvije kutije sa hranom, a koje su za svaku utakmicu imale državne zastave ekipa koje su igrale. Nažalost, umro je krajem 2010. godine.

Pol nije bio jedini. Čak je i krokodil Hari predvidio ko će biti pobjednik Svjetskog prvenstva 2010. godine. Štaviše, dva puta je uspio da predvidi rezultate australijskih državnih izbora održanih uzastopno. Uprkos tome, nikada nije imao dopadljivost njemačke hobotnice. Bolje nije prošao ni Mani, papagaj iz Singapura, koji je pogodio rezultate svih utakmica četvrtfinala i polufinala Svjetskog prvenstva 2010. godine, jer nije uspio da pogodi da li će u finalu pobijediti Španija ili Holandija.

Žestoka borba se vodi oko toga ko će preuzeti njegovu krunu od Polove prerane smrti. Tokom Evropskog prvenstva 2012. godine tri životinje su učestvovale u ovoj igri: Ćita, indijski slon koji živi u zoološkom vrtu u Krakovu, u Poljskoj. Fred, ukrajinska lasica, koju možete pratiti na mreži Tviter. I Funtik, vidovita svinja iz Ukrajine koja može tačno da predvidi pobjednika u 2 od 3 utakmice.

Ko će zauzeti mjesto hobotnice Pola tokom sljedećeg Svjetskog prvenstva? Hoće li to biti papagaj kojeg je blagoslovio papa Franjo na Trgu Svetog Petra, a koji je sada zvijezda talijanske nacionalne televizije? Ili će to biti Neli, njemačka slonica, koja je do sada tačno predvidjela ishode 30 od 33 utakmice? I naravno, ne treba potcjenjivati proročanske moći mladunčeta pande za koje navijaju kineski državni mediji.

Talijanski papagaj Amore (talijanska riječ za ljubav) će proricati biranjem zastave pobjedničkog tima na minijaturnom fudbalskom terenu. Neli više voli da predviđa pobjednika šutiranjem lopte u jedan od golova sa zastavama ekipa država koje se takmiče postavljenim ispred njih. Umjesto toga, mladunče pande će pogađati ishode utakmica biranjem hrane iz kutija označenih zastavama tokom utakmica po grupama i penjanjem na drvo sa zastavom koja se vijori tokom kola ispadanja.

Imate li vi kućnog ljubimca?
Da li bi on ili ona mogli ovo da urade bolje? Kako?
Neka pokušaju!

by Dragana Ratkovic

8 Votes
#378 of #1440 in the World
#2 of #9 for Serbian LatinGo to the ranking page for Serbian Latin

Can you translate better?

Join the challenge