Животни оракули на Световната купа

Translated into Bulgarian (Original version)


Помните ли октопода Пол? Той беше звездата на Световната купа през 2010 г., защото успяваше да познае победителя в мачовете на Германия. Позна и победителя на финала. Кариерата му започна на Европейското първенство през 2008, когато предсказа правилно 11 от 13 мача. Избираше между две кутии храна с националните флагове на всеки отбор, участващ в мачовете. За съжаление, той умря в края на 2010 г.

Пол не беше единствен. Крокодилът Хари също позна кой ще спечели Световната купа през 2010 година. Нещо повече, той успя да предскаже два поредни резултата от федералните избори в Австралия. Но въпреки това нито той беше така харесван както немския октопод, нито пък сингапурският папагал Мани, който позна всички четвърт и полуфинали на Световното през 2010 г., но не позна кой ще спечели финалния двубой между Испания и Холандия.

След преждевременната кончина на Пол се развихри страхотна битка за това кой да наследи короната му. По време на Евро 2012 три животни си я оспорваха: индийският слон Сита от зоологическата градина в Краков, Полша, Фред, украинският пор, който можете да проследите в Туитър, и Фунтик, украинското прасе-гадател, което предсказва правилно 2 от 3 мача.

Кой ще заеме мястото на октопода Пол на следващото Световно първенство? Дали ще е папагалът, благословен от папа Франциск на площад “Свети Петър“, сега звезда на Италианската национална телевизия, или Нели, немският слон, който правилно предсказа 30 от 33 футболни резултата до момента? И разбира се, не подценявайте ясновидските способности на бебето панда, подкрепяно от китайските държавни медии.

Италианският папагал наречен Аморе (“любов“ на италиански) ще прави предсказанията си като избере флага на отбора победител на миниатюрно футболно игрище. Нели предпочита да предсказва победителите, ритайки топката към някоя от вратите, пред които са поставени флагове на състезаващите се страни. За разлика от тях, бебето панда ще познава изхода от мачовете в груповата фаза, като избира храна от кутии със знамена на тях, а във фазата на директните елиминации ще се покатери на дърво, на което се развява флаг.

Имате ли домашен любимец?
Дали той , или тя биха  се справили по-добре? Колко по добре?
Дайте им да опитат!

by Christina Boiadjieva

85 Votes
#93 of #1440 in the World
#2 of #13 for BulgarianGo to the ranking page for Bulgarian

Can you translate better?

Join the challenge